HER BODDE HAN: Stein Bagger og hans reisefølge bodde på sjustjerners hoteller Burj Al Arab. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
HER BODDE HAN: Stein Bagger og hans reisefølge bodde på sjustjerners hoteller Burj Al Arab. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Bodde på Dubais dyreste hotell før han flyktet i panikk

Den norskfødte investoren kan være på vei mot Panama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Historien om Stein Bagger, den norskfødte bedragerisiktede direktøren som nå er ettersøkt verden over, tar stadig nye og overraskende vendinger.

Bagger er nå siktet for bedrageri av over en milliard danske kroner og falskneri, og det er utstedt en internasjonal arrestordre mot ham.

Han var i Dubai samtidig som hans øverste sjef, Kongsvinger-bosatte Asger Jensby, trodde han var på forretningsreise i New York.

Der bodde han ikke akkurat på et ungdomsherberge.

34 000 kroner natta

Sammen med kona og to vennepar bodde han på det eksklusive luksushotellet Burj Al Arab, Dubais dyreste og mest berømte hotell, melder danske avisa Politiken.

Det var på dette hotellet Baggers kone Anette Uttenthal sist så sin mann, før han lurte til seg passet sitt fra veska hennes og tilsynelatende rømte i panikk.

Rommene på hotellet koster anslagsvis fra 18 000 til 34 000 kroner natta.

Bagger rømte uten å selge luksusyachten, Mercedesen eller Porschen han eier.

Fredag i forrige uke sperret Asger Jensby den tidligere direktørens bedriftsbankkort, etter at han gjorde to uttak i Dubai etter at han forsvant.

Fant skjult konto
Bagmandspolitiet, som er Danmarks svar på Økokrim, har nå funnet en skjult konto Bagger hadde i Hong Kong, skriver Politiken.

Der hadde han plassert 35 millioner danske kroner, midler han nok hadde satt pris på i sitt liv som luksusflyktning.

Bagger kan nå ikke bruke sitt eget pass, bankkort eller liknende, uten å bli oppdaget, og bagmandspolitiet er sikre på at han vil bli funnet.

Ifølge Politiken kan Bagger være i Latin-Amerika.

Dokumenter på direktørens hemmelige kontor viser at han for kort tid siden åpnet en konto i Panamar, samt at han har registrert et selskap i landet.

På kontoret ble det også funnet fire pass tilhørende en mann med søramerikansk utseende som kan ha vært brukt som dokumentasjon til en av Baggers stråmenn som etablerte selskapet.

Panama er et land med begrensede muligheter for innsyn i de registrerte selskapene, og ifølge Politiken kan utlendinger få oppholdstillatelse i landet bare de betaler tilstrekkelig. Landet beskrives som et ideelt land å skjule seg i.

Danmark har ingen utleveringsavtale med Panama.

Bahamas?
Bagger kan også befinne seg i Bahamas.

Avisa The Freeport News har rapportert at Bagger oppholdt seg på hotellet «Pelican Bay Hotell».

Business.dk skriver også at en person med en IP-adresse fra Bahamas har vært svært interessert i bloggen til Dorte Toft, frilanseren som var med på å avsløre IT Factory-skandalen.

Og ifølge Politiken kan Bagger selv ha gitt hint til sitt reisefølge om at det var hit han skulle dra.

Bagger har fortalt at han skulle samarbeide med selskapet Carlitos Software Ltd i Dubai.

Det har fått den danske avisas lesere til å legge to og to sammen, som det heter, og konkludere med at direktøren kan ha henvist til filmen Al Pacino-filmen «Carlitos Way», som handler om at Al Pacino skal skrape sammen mest mulig penger for å starte en ny tilværelse på Bahamas.

Gode nyheter for Jensby
Samtidig som Stein Bagger nå er offisielt siktet og etterlyst, ser det noe lysere ut for Asger Jensby, den tidligere styrelederen i IT Factory og aksjonæren i Kongsvinger Toppfotball.

Politiken melder at Jensby har reddet sitt investeringsselskap JMI Invest.

- Vi har en riktig god og positiv dialog med FIH Bank, og vi tror at vi nå vil lykkes med å drive selskapene våre videre, sier Jensby.

FIH Bank har lånt 350 millioner danske kroner til selskapet.

Jensby er fortsatt i forhandlinger med Danske Bank, som foreløpig har stoppet kassekreditten til selskapet.

Lettelse på Kongsvinger
Nyheten om at Jensby ser ut til å redde investeringsselskapet tas godt i mot på Kongsvinger.

- Han har fått to gode nyheter i dag, sier Ole Johnny Gigernes, daglig leder i Kongsvinger Toppfotball, til Dagbladet.no.

- Det har vært en god utvikling i dag, sier han.

Klubben var i kontakt med Jensby i går. Han er en av flere investorer som har dratt i gang den største satsingen i klubben noen sinne.

- Vi regner med at han kommer tilbake når alt er avklart. Vi har sendt stiftelsespapirene for det nye investorselskapet i dag, og alt går ellers som planen.

Klubben, som lyktes med å beholde Tom Nordlie som trener, signerte i går Roger Risholt fra Kongsvinger. I dag forlenget også keeper Conny Månsson med klubben.

 

BEDRAGERISIKTET: Stein Bagger kan være i Panama. Foto: POLFOTO/STELLA PICTURES
BEDRAGERISIKTET: Stein Bagger kan være i Panama. Foto: POLFOTO/STELLA PICTURES Vis mer