Bodde på flyplass i tre måneder

Mannen skal ha fortalt politiet at han var redd for å fly på grunn av covid-19.

CHICAGO-FLYPLASS: Her, på flyplassen O'Hara i Chicago, skal mannen ha oppholdt seg siden oktober. Foto: Kamil Krzaczynski / Reuters / NTB
CHICAGO-FLYPLASS: Her, på flyplassen O'Hara i Chicago, skal mannen ha oppholdt seg siden oktober. Foto: Kamil Krzaczynski / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 74 200 +690
mutantsmittet1 630
døde 633 +1
påvist smittet 116 000 000+447.8K
døde 2 580 000 +10.0K
Se mer

En 36 år gammel mann fra California skal ha oppholdt seg på den internasjonnale flyplassen O'Hare i Chicago i tre måneder, før han ble pågrepet av politiet i helga.

Ifølge Chicago Tribune skal mannen ha gått av et fly fra Los Angeles 19. oktober, og oppholdt seg i en sikkerhetssone på O'Hare fram til 16. januar. Han skal ha fortalt politiet at han var redd for å fly på grunn av covid-19.

Det kom fram under et rettsmøte i Chicago søndag. Dommer Susana Ortiz reagerte ifølge avisa med vantro da detaljene ble lagt fram.

- Forteller du meg at en uautorisert person, som ikke er ansatt ved flyplassen, skal ha bodd inne på flyplassen fra 19. oktober til 16. januar - uten å bli oppdaget?

- Brukte falsk legitimasjon

Ifølge politiet skal mannen ha overlevd på mat han fikk fra andre reisende.

Han ble oppdaget lørdag formiddag av to United Airlines-ansatte som ba om å få se legitimasjonen hans. ID-kortet han viste dem tilhørte en annen ansatt ved flyplassen, og ble meldt savnet i slutten av oktober.

36-åringen er bosatt i Los Angeles, og er ikke tidligere straffedømt, ifølge assisterende forsvarsadvokat Courtney Smallwood.

Han er nå siktet for ulovlig opphold på flyplassen og for tyveri, skriver The Guardian. Kausjonen er satt til 1000 dollar, og selv om saken fortsatt er under etterforskning, er det bestemt at mannen nektes adgang til flyplassen.

Dommer Susana Ortiz beskriver saken som «sjokkerende».

- Å oppholde seg i et sikret område på flyplassen, angivelig under falsk legitimasjon, gjør ham til en fare for lokalsamfunnet.

Hun begrunner dette med at folk har et sterkt behov for å føle seg trygge når de oppholder seg på flyplasser og reiser med fly.

Status vaksinasjon Full oversikt

377 566 (7.0%)i Norge har fått dose nr 1
200 675 (3.74%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer