Bodde på kontoret

John Kerrys stesønn var bostedsløs i to år i Stockholm. Om to uker kan han være sønn til en av verdens mektigste familier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

André Heinz er nå i full gang med å hjelpe sin stefar til en presidentperiode i Det hvite hus. Selv har han i årevis levd et anonymt og spartansk liv i Sverige uten fast bolig.

Miljøvern

Han ser ut som en skuespiller og ter seg som en gentleman. Milliardærarvingen Heinz er drevet av et soialt engasjement for miljøvern og er villig til å ofre mye for den gode sak.

Om to uker kan han være sønn til en av verdens mektigste familier. Han tilhører allerede en av de rikeste: Moren Theresa Heinz Kerry er god for minst sju milliarder kroner.

Heinz kom til Stockholm sommeren 1997 som student ved Yale Universitet og med en brennende interesse for miljøvern. I begynnelsen var han bostedsløs og fikk sove på kontoret til miljøorganisasjonen han arbeidet for. Etter to år flyttet han inn i en sliten og liten leilighet i Stockholm. Siden det har André Heinz levd i Sverige. Mammaen Theresa arvet milliardkonsernet Heinz for 13 år siden etter at ketchupkongen John Heinz gikk bort i en flyulykke.

Komiker

Ikke lenge etter traff hun sin neste mann, John Kerry, presidentkandidaten som ble Andrés pappa.-

- Alle omstendigheter er til stede for at André skal være helt «fucked up», men tross sin bakgrunn er han helt normal, forteller vennen og kollegaen Magnus Huss, til Aftonbladet.

- Han er en helt fenomenalt morsomt komiker, sier Huss. På fester får Heinz gjestene til å vri seg av latter ved å etterligne kjendiser som Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton eller George W. Bush.

Sløser aldri

I et par års tid hadde Heinz en svensk kjæreste. I USA behandles familien Heinz som kongelige, men i Sverige har Heinz levd et meget anonymt liv. Han eide en helt ny sportsbil, en BMW Z8, men tok heller bussen og tunnelbanen til jobben.

- Jeg kjører bare bil et par ganger i året, skal miljøentusiasten fortalt sine venner. Han sløser aldri med penger.

- Det merkes ikke på han at han er veldig rik. Men man kan merke det når han byr på en veldig god mat til vinen, sier Huss.

Heinz arbeider fortsatt for den svenske miljøorganisasjonen «Det naturlige steget». Nylig kjøpte han en leilighet i Paris der organiasjonen planlegger å åpne et nytt kontor.

MILLIADÆR-ARVING:</B> Kenneth Heinz skal arve milliard-imperiet etter sin far - ketchupkongen John Heinz som døde i en flystyrt. Noen år seinere møtte moren Theresa Heinz John Kerry.
PRESIDENTFAMILIEN: Kenneht Heinz arbeider nå aktivt for at stefaren skal vinne presidentvalget. Her er Heinz (t.v.)avbildet etter den tredje og siste presidentdebatten sammen med sin mor Theresa, stefaren Kerry, og Kerrys to døtre Vanessa (t.v.) og Alexandra.