Bøddeldrengen Siver Nattmanns bande spredte frykt i Oslo

Fra Nattmannshaugen i Christiania sendte røverhøvding bandene sine på plyndingstok til Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus.

Utstøtte: Nattmenn som Siver Svendsen var både fryktet og foraktet av samfunnet. Tegning av Thomas Rowlandson, Wikimedia Commons
Utstøtte: Nattmenn som Siver Svendsen var både fryktet og foraktet av samfunnet. Tegning av Thomas Rowlandson, Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Våren 1673 fant man liket av en selvmorder i Christiania. Slikt var ikke dagligdags og saken skapte oppsikt. Selvmordere skulle ikke hvile i vigslet jord på kirkegården. Samtidig ville ingen anstendig borger ta i saken . Da ville de bli besmittet av synden til selvmorderen. Under et møte i Stattholderens råd ble det spurt om det ikke fantes «slike som tar huder av katter og desslike, som kunne henslepe hans legeme til Galgebakken og der nedkaste det til avsky og eksempel?»

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer