Dobbeltdrapene i Marokko:

«Bøddelen» i retten igjen

Mens marokkanere flest konsentrerer seg om faste-måneden ramadan, skal «bøddelen» og de 23 andre tiltalte inn i retten i Marokko i dag.

HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.h), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.v) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix
HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.h), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.v) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SALÉ (Dagbladet): Like over klokka tre i natt, lokal tid, hørtes moskérop over hele Marokko. Det var tid for døgnets siste måltid før den 16 timers lange fasteperioden setter i gang. Så ble det stille: Fuglekvitter er eneste lyden du kan høre i hovedstaden Rabat i morgentimene i dag.

En av de få som er ute og kjører på veiene, er de to advokatene Houcine Raji og Khalil El Fataoui. De to representerer den sivile partene i rettssaken, og den danske familien spesielt.

Uviss timeplan

Rettssaken starter i dag klokka 12 lokal tid (14 norsk tid), men ingen vet helt hva som vil skje i rettssalen.

- Det starter som planlagt klokka tolv, men jeg vet ikke hvor lenge det vil vare. Det kan bli kort, men det kan også ta litt lengre tid. Vi får se, sier advokaten Houcine Raji, på telefon mens han kjører, til Dagbladet.

- Det kan bli en kort dag, og det kan bli en lang dag. Det avhenger av advokaten som skal representere den marokkanske staten. Om han er klar, eller om han vil kreve mer tid, sier El Fataoui til Dagbladet.

Det er gått over fem måneder siden norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen drept i Atlasfjellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer