- Bøddelen som halshogde James Foley er identifisert

Det melder den britiske storavisa The Times.

- IDENTIFISERT:  Den britiske avisa The Sunday Times hevder at den mye omtalte mannen kledd i sort på videoen av frilansjournalisten James Foley nå er identifisert. Foto: REUTERS/NTB Scanpix/Faksimile, The Sunday Times.
- IDENTIFISERT: Den britiske avisa The Sunday Times hevder at den mye omtalte mannen kledd i sort på videoen av frilansjournalisten James Foley nå er identifisert. Foto: REUTERS/NTB Scanpix/Faksimile, The Sunday Times. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske avisa The Sunday Times melder i søndagens papirutgave at den mye omtalte mannen kledd i sort på videoen av frilansjournalisten James Foley (40) nå er identifisert.

Avisa oppgir ikke hvem denne personen er, men siterer anonyme kilder fra etteretningstjenestene MI5 og MI6 som hevder at britene nå kjenner identiteten til mannen.

Nyheten om halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley, ble kjent etter at Den islamske stat (IS) la ut en video 19. august som viste det som skal være henrettelsen av Foley, som forsvant i Syria i november 2012.

I videoen er det en mann i sort heldekkende drakt med tilsynelatende britisk aksent. Denne videoen har skapt stor oppmerksomhet, og statsminister David Cameron avbrøt sin ferie for å undersøke om det var noen britisk tilknytning til drapet av Foley.

23 år gammel DJ En rekke britiske aviser har spekulert i at mannen kledd i sort på videoen kan være en mann på 23 år, som er tidligere DJ fra London.

Mannen skal i fjor ha flyttet fra en dyr villa vest i London og til Midtøsten for å kjempe for IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer