- Bøddelen som halshogde James Foley er identifisert

Det melder den britiske storavisa The Times.

 - IDENTIFISERT:  Den britiske avisa The Sunday Times hevder at den mye omtalte mannen kledd i sort på videoen av frilansjournalisten James Foley nå er identifisert. Foto: REUTERS/NTB Scanpix/Faksimile, The Sunday Times.
- IDENTIFISERT: Den britiske avisa The Sunday Times hevder at den mye omtalte mannen kledd i sort på videoen av frilansjournalisten James Foley nå er identifisert. Foto: REUTERS/NTB Scanpix/Faksimile, The Sunday Times.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske avisa The Sunday Times melder i søndagens papirutgave at den mye omtalte mannen kledd i sort på videoen av frilansjournalisten James Foley (40) nå er identifisert.

Avisa oppgir ikke hvem denne personen er, men siterer anonyme kilder fra etteretningstjenestene MI5 og MI6 som hevder at britene nå kjenner identiteten til mannen.

Nyheten om halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley, ble kjent etter at Den islamske stat (IS) la ut en video 19. august som viste det som skal være henrettelsen av Foley, som forsvant i Syria i november 2012.

I videoen er det en mann i sort heldekkende drakt med tilsynelatende britisk aksent. Denne videoen har skapt stor oppmerksomhet, og statsminister David Cameron avbrøt sin ferie for å undersøke om det var noen britisk tilknytning til drapet av Foley.

23 år gammel DJ En rekke britiske aviser har spekulert i at mannen kledd i sort på videoen kan være en mann på 23 år, som er tidligere DJ fra London.

Mannen skal i fjor ha flyttet fra en dyr villa vest i London og til Midtøsten for å kjempe for IS.

23-åringen skal tidligere ha vist frem bilder av seg selv på sosiale medier hvor han holdt et avkappet hode i hånda.

Forsøkte å redde ham Ifølge The Wall Street Journal gjennomførte amerikanske spesialstyrker tidligere i sommer et mislykket oppdrag i Syria hvor målet var å redde en rekke amerikanske statsborgere som ble holdt fanget av terrorgruppa.

Et av disse gislene skal ha vært journalisten Foley.

Philip Balboni, ansvarlig redaktør og president i GlobalPost, en nettavis Foley arbeidet for, sier at kidnapperne krevde en løsesum fra Foleys familie og GlobalPost på 132,5 millioner dollar, altså rundt 850 millioner norske kroner.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvordan de svarte på dette kravet, men sier at all kommunikasjon ble delt med de aktuelle myndighetene.

Amerikanske myndigheter frykter at nok en amerikaner kan bli drept på verste vis. I skrekkvideoen der James Foley blir drept, vises også den amerikanske Midtøsten-journalisten Steven Sotloff. Han har bodd i den islamske verden i flere år, og snakker arabisk.