FÅR ADVOKATHJELP: Advokat Nina Kroken hjelper Bodhild Baasland under skiftesamlingen i Stavanger tinghus. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
FÅR ADVOKATHJELP: Advokat Nina Kroken hjelper Bodhild Baasland under skiftesamlingen i Stavanger tinghus. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

Bodhild Baasland anmelder politiet

Ble nektet adgang til et kreditormøte i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bodhild Baaslands advokat anmelder politiet i Oslo fordi hun ble nektet adgang til et kreditormøte i Stavanger før jul.

Advokat Anne Kroken mener politiet kan ha brutt taushetsplikten ved å utestenge henne og Bjarte Baaslands advokat fra informasjonsmøtet politiet hadde med kreditorene i bedragerisaken.

- Jeg har anmeldt saken til Spesialenheten for politisaker og har bedt om etterforskning av møtet som ble holdt i desember. Politiet holdt tilbake informasjon i forkant og etterkant, og møtet er blitt omtalt som etterforskning, sier Kroken til NRK.

Ifølge advokaten var personer som ikke er part i saken mot Bodhild Baasland, til stede under møtet.

- Her kan politiet ha begått brudd på taushetsplikten og gitt informasjon om klienten min som de ikke har lov å utgi, sier hun.

Bodhild Baasland er gift med tidligere biskop i Rogaland Ernst Baasland. Hun er anmeldt for bedrageri av nærmere 11 millioner kroner i forbindelse med saken mot sønnen Bjarte Baasland.

NTB