Bodhild Baasland dømt til fem måneders fengsel

Fire måneder er gjort betinget.

DØMT: Aktor Knut Horn (tv) og forsvarer Harald Stabell i Oslo tingrett, der bedragerisaken mot Bodhild Baasland har gått. Baasland har innrømmet grovt uaktsomt bedrageri og er nå dømt til fem måneders fengsel.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
DØMT: Aktor Knut Horn (tv) og forsvarer Harald Stabell i Oslo tingrett, der bedragerisaken mot Bodhild Baasland har gått. Baasland har innrømmet grovt uaktsomt bedrageri og er nå dømt til fem måneders fengsel. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dom er nå falt i bedragerisaken mot Bodhild Baasland (67). Hun er dømt til fem måneders fengsel, hvor av fire måneder er gjort betinget.

Dommen er i samsvar med aktoratets påstand.

Aktor Knut Horn la tidligere denne uka ned påstand om fem måneders fengsel, hvorav fire måneder betinget.

Hjalp sønnen 67-åringen er tiltalt for å ha underslått store beløp fra slekt og venner for å hjelpe til med å dekke sønnen Bjarte Baaslands ekstravagante utgifter til blant annet nettspill.

Opprinnelig var kvinnen, som er gift med tidligere biskop Ernst Baasland, tiltalt for grovt bedrageri, men etter at hun innrømmet grovt uaktsomt bedrageri, har saken vært ført som en tilståelsessak.

Beløpet hun har innrømmet å ha underslått, er 5,5 millioner kroner.

Konkurs Bjarte Baasland ble høsten 2010 dømt til tre og et halvt års fengsel for grovt bedrageri. Det kom fram at han hadde spilt bort over 60 millioner kroner. Han erkjente skyld for bedrageri av 26,5 millioner.

Bjarte Baaslands foreldre ble høsten 2008 slått konkurs etter å ha tatt opp store summer i lån for å hjelpe sønnen. Ernst Baasland søkte avskjed som biskop i Stavanger samme år.

Tar betenkningstid Bodhild Baaslands forsvarer Harald Stabell sier hun er tilftreds med at påstanden til aktoratet ble endret til grov uaktsomhet og da en ganske mild påstand i forhold til hva hun kunne risikert.

- Vi registrerer av dommen at vi har fått medhold i våre anførsler om formildende omstendigheter. Retten har likevel kommet til at hun må sone i fengsel. Baasland har valgt å ta betenkningstid angående ankespørsmålet, og vi vil diskutere dette over påske, sier Stabell til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.


MAMMA MÅ SONE: Bjarte Baasland ble høsten 2010 dømt til tre og et halvt års fengsel for grovt bedrageri. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
MAMMA MÅ SONE: Bjarte Baasland ble høsten 2010 dømt til tre og et halvt års fengsel for grovt bedrageri. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer