Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bodhild Baasland siktet for grovt bedrageri

Siktet i dag.

FORELDRENE KONKURS: Bodhild Baasland og den nylig avgåtte Stavanger-biskopen Ernst Baasland, er slått personlig konkurs på grunn av sønnens bedrageri, etter at de kausjonerte for lånene som ble gitt til sønnen. Foto: Rolf M. Aagaard
FORELDRENE KONKURS: Bodhild Baasland og den nylig avgåtte Stavanger-biskopen Ernst Baasland, er slått personlig konkurs på grunn av sønnens bedrageri, etter at de kausjonerte for lånene som ble gitt til sønnen. Foto: Rolf M. Aagaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet tok i dag ut siktelse for grovt bedrageri mot Bodhild Baasland (64), melder Stavanger Aftenblad.

Politiet har mottatt seks anmeldelser mot ektefellen til tidligere biskop Ernst Baasland, der hun anklages for å ha lånt store beløp på vegne av sønnen Bjarte Baasland.

- Bodhild Baaslands advokat ble i dag meddelt at vi vil ta ut siktelse for grovt bedrageri. Jeg vil ikke si noe mer detaljert om beløp eller hvilke forhold siktelsen er knyttet til. Men det er snakk om grovt bedrageri og vi ser ikke for oss at det blir henleggelser i stor stil, sier politiadvokat Knut Horn ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt til Stavanger Aftenblad. 

Politiadvokaten vil ikke utelukke at saken til Bodhild Baasland kan bli avgjort ved en tilståelsesdom på samme måte som sønnen har fått anledning.

Ved en slik straffesak kan den siktede regne med en betydelig strafferabatt.

Pengene borte vekk

Bjarte Baasland (35) skal ha spilt bort 40 millioner kroner, penger som for en stor del stammer fra intetanende privatpersoner.


Baasland har erkjent grove bedragerier for 26,6 millioner mot Selvaag-arving Cecilie Nustad og 950 000 kroner mot flere politiske partier, organisasjoner og departementer.


Moren Bodhild Baasland , skal ha lånt pengene fra Nustad.

Hun lånte til sammen over 40 millioner kroner av fem banker og 23 privatpersoner fra desember 2006 til sommeren 2008.

Pengene hun lånte, ble videreformidlet til sønnen, som holdt til i Tsjekkia. Moren trodde sønnen drev forretninger.

Både Bodhild Baasland og ektefellen - biskop Ernst Baasland - ble slått personlig konkurs som følge av disse låneopptak.

Ernst Baasland valgte i juni i år å trekke seg fra sitt verv på grunn av saken.


Ble bedt om å trekke anmeldelsen

Marit Granheim, er en av de de seks kreditorene som har anmeldt Bodhild Baasland for bedrageri etter at hun lånte henne 250 000 kroner. 

- Vi får aldri pengene igjen. Hvordan skulle de klare det. Men jeg kommer ikke til å trekke anmeldelsen. Sånn sett er det kanskje lettere for meg enn de andre som har blitt utsatt for dette. Fordi jeg ikke er kristen, sa Granheim til Dagbladet under rettssaken mot Bjarte Baasland tidligere i sommer. 

Granheim var tidlig blant kreditorene som åpent stod frem i media, og har blant annet overfor Vårt Land fortalt at Bodhild Baasland har bedt henne trekke anmeldelsen. 

Dette blir avvist av advokat Anne Kroken, som forsvarer Bodhild Baasland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling