Corona:

Bodø: Alle smittet av Sør-Afrika-virus

Kommuneoverlegen: - En syk, og alle på festen blir smittet.

SØR-AFRIKANSK VIRUSVARIANT: Kommuneoverlege Tor Claudi sier den sør-afrikanske virusvarianten har kommet til Bodø - her fra pressekonferanse 11. februar 2021. Video: Bodø kommune. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad navngir nå Bodø og omegn som det hardest rammede smitteområdet i Norge ved siden av Kristiansand og Oslo-området.

- Bodø er et av få steder der den sørafrikanske varianten ser ut til å ha fått et fotfeste. Fordi vaksineeffekten mot denne varianten ser ut til å være lavere enn den britiske varianten, håper vi at den sørafrikanske ikke bli dominerende i Norge, sier Nakstad i et intervju med avisa Nordland.

Tidligere i uka passerte Bodø 200 personer med bekreftet covid-19-smitte. Onsdag kom sju nye positive corona-tester.

Kommuneoverlege Tor Claudi kan være mer eksakt enn assisterende helsedirektør om hva det er med Bodø og den fryktede virusmutasjonen med opprinnelse Sør-Afrika.

- Alle de mellom 160 og 170 såkalt sekventerte testresultatene her, viser at smitten kommer fra Sør-Afrika-viruset. Det kan være et par tester som viser annen smittekilde. Jeg har ikke de nøyaktige tallene foran meg. I praksis kommer alt fra Sør-Afrika-viruset. Nesten alle de smittede er under 50 år, sier kommuneoverlegen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer