Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bodø sa nei til kommune­sammenslåing for andre gang

20 mot 19 stemmer.

VIL IKKE SLÅS SAMMEN: Bodø. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VIL IKKE SLÅS SAMMEN: Bodø. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bodø bystyre har sagt nei til sammenslåing med Steigen med 20 mot 19 stemmer etter et ekstraordinært bystyremøte. Det er andre gang Bodø sier nei.

Og denne gangen er svaret endelig ettersom avstemningen følger opp en tidligere avstemning med samme resultat.

I Steigen kommune har to folkeavstemninger sagt nei til sammenslåing, i november i fjor og i januar i år. Det er årsaken til at Bodø ikke lenger vil gå videre med spørsmålet.

- Årsaken ligger i folkeavstemningen i Steigen som ble avholdt i januar hvor folket sa nei. Det er verken god ledelse eller gir gode prosesser dersom man går mot et folk som er så tydelig, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) til NRK. Hun stemte selv nei.

Kommunestyret i Steigen har også hatt avstemning to ganger. Første gang fulgte flertallet befolkningens vilje, men i mai endret de mening, og et knapt flertall sa ja.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har stilt seg positive til å slå sammen Bodø og Steigen til tross for motstanden, dette uten å inkludere Bodø i dialogen, noe ordfører Pinnerød har reagert kraftig på.

Det hele avgjøres uansett nå på Stortinget. 1. juni skal kommunalkomiteen legge fram sin innstilling, og 8. juni skal kommunestrukturen sluttbehandles i Stortinget.

(NTB)

Hele Norges coronakart