Bodø setter badeland før skoler

Bodø kommune skal investere 156 millioner kroner i «Nordlandsbadet». Da blir det lite igjen til å pusse opp nedslitte skoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå går Frp, SV og Venstre i Bodø sammen for å droppe badelandet og heller bygge nye skoler.

- Hele behandlingen i forhold til Badeland er katastrofal. Da økonomiplanen ble utsatt i juni på grunn av formelle feil, ble badeland tatt ut og behandlet separat, sier Ebba Engen i RV til Avisa Nordland.

- Vi vil prioritere nesten alt før Badeland, sier Venstres Guttorm Holm.

«Blikkboks»

Rådmannen har i sitt budsjettforslag foreslått at prosjektering av nye skoler først skal starte i 2006.

- Jeg klandrer ikke rådmannen, han har fått et umulig oppdrag i forhold til vedtaket om Badeland. Det er politikerne som har vært for ekspansive, sier Engen.

På Kirkhaugen skole sliter elevene med støy, dårlig luft og dårlige dusj- og toalettforhold.

- Skolen er en blikkboks, sier Torstein Mellem i klasse 10 C til Avisa Nordland. Han har forlengst mistet troen på en snarlig forbedring.

- Trivelig med bad

Ordfører Odd-Tore Fygle sier at han skjønner at noen setter skoler og Badeland opp mot hverandre, men sier at rådmannens budsjettforlag ikke er politisk behandlet ennå.

- Men saken er at Bodø svømmehall er så dårlig at den må stenges om kort tid. Samtidig ville skolebassengene krevd millioninvesteringer. Hvis vi først skal ta løftet med et nytt basseng, vil vi lage noe som er attraktivt for byens befolkning. Det er et spørsmål om ha vi skal satse på i en by som Bodø - bare lovpålagte oppgaver eller også annet som gjør det til en trivelig by å bo i, sier han til Avisa Nordland.

(Dagbladet.no)

<B>BAD:</B> Heller badeland enn skole?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer