Bodø-skole ga brev sammen med karakterene: Disse viser ikke hvor unik du er

- Viktig for oss å si at «du er god nok».

BREVET: Alle elevene i åttende klasse på Alstad ungdomsskole i Bodø fikk dette brevet tildelt sammen med karakterkortet sitt før jul. Bildet ble lagt ut på Facebook av Heidi Einarson.
BREVET: Alle elevene i åttende klasse på Alstad ungdomsskole i Bodø fikk dette brevet tildelt sammen med karakterkortet sitt før jul. Bildet ble lagt ut på Facebook av Heidi Einarson. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da åttendeklassingene på Alstad skole i Bodø skulle få karakterkortene sine før jul, var det lagt ved et brev fra lærerne deres. De hadde et viktig poeng de ville understreke før elevene tok en titt på karakterene for høstsemesteret:

«Disse karakterene viser ikke hvor utmerket og unik du er. Disse karakterene viser ikke at du er en god venn eller er flink til å passe dine søsken.»

«Karakterene viser ikke at du er omsorgsfull eller omtenksom, eller at du hver dag gjør ditt beste. Disse egenskapene blir du aldri testet på i en prøve».

Trygge elever - god læring - Det er viktig for oss å si at «du er god nok selv om du får en treer, så lenge du gjør ditt beste». Det handler ikke om karakterer, det handler om mennesker. Når vi har trygge, gode elever, får vi bedre læring, sier rektor Erling Eiterjord ved Alstad ungdomsskole til Dagbladet.

Han påpeker at dette er første gang elevene har fått karakterer, og forteller at lærerne derfor ville dysse ned karakterfokuset litt.

- Lærerne hadde jobbet med denne teksten før sammen med noen andre lever, i forbindelse med en refleksjonsoppgave. Jeg var til stede på møtet hvor lærerne bestemte seg for å sende ut brevet, og bakgrunnen for dette var at lærerne vet at man må stimulere og se hele mennesket for at elevene skal få den beste læringen, sier Eiterjord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer