Bodømann siktet etter selvmord

En 23 år gammel bodømann er siktet for ikke å ha tilkalt hjelp da en ung kvinne fra Bodø tok sitt eget liv på et hotellrom i Amsterdam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen var kvinnens reisefelle på en Interrailtur, og de var på vei hjem mot Bodø da de tok inn på hotell i Amsterdam. Der døde kvinnen av en overdose medikamenter.

Både norsk og nederlandsk politi mener det var snakk om et selvmord, skriver Nordlands Framtid.

Dødsfallet ble etterforsket av nederlandsk politi, uten at man fant grunnlag for å klandre 23-åringen. Den døde kvinnens foreldre var av en annen oppfatning. De anmodet politiet i Bodø om å sette i gang etterforskning mot 23-åringen, en etterforskning som foreløpig har resultert i en siktelse etter straffelovens paragraf 242.

Strafferammen for å ha unnlatt å tilkalle hjelp i en slik situasjon, er inntil seks års fengsel.
Bodømannen er avhørt av politiet, og har ikke erkjent straffskyld. Ifølge politiet gjenstår ennå mye etterforskning før saken kan sendes videre til påtalemakten. Blant annet gjenstår flere avhør av den siktede, og avhør av tre ansatte ved hotellet i Amsterdam.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer