Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bodømann siktet for minst ti overgrep mot gutter over hele landet

Politiet setter i gang omfattende gjennomgang av beslaglagene fra mannens bolig.

GROVE SEKSUELLE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt informerte i går pressen om den svært grove pedofilisaken. Foto: Marius S. Staulen, Avisa Bodø (ab24).
GROVE SEKSUELLE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt informerte i går pressen om den svært grove pedofilisaken. Foto: Marius S. Staulen, Avisa Bodø (ab24). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bodøpolitiet mener overgrepssaken mot en bodømann i 30-åra, som kom fram i går, kan være svært omfattende. Ofrene kan være fra flere deler av landet. Mannen har erkjent de forholdene politiet har konfrontert han med.

- Vi har ikke full oversikt, og har ennå mye etterforskningsarbeid igjen. Vi jobber med å få mannen tiltalt så fort som mulig, sier påtaleleder Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt til Dagbladet.

Hun forteller at de så langt har kartlagt over ti ofre.

- Men det er en del uidentifiserte ofre, i tillegg til at vi har masse beslag vi ennå må gå gjennom, sier hun til Dagbladet.

Omfattende
Ifølge en pressemelding vil over 20 tjenestemenn- og kvinner gå gjennom over 1 500 bildefiler, 400 videofilmer, 400 MMS- og SMS-meldinger.

Salten politidistrikt har måttet hente ressurser fra andre deler i politidistrikt, men også andre distrikt for å klare oppgaven, som Kløkstad selv mener er en påkjenning.

Kløkstad sier til Dagbladet at de har holdepunkter for at overgrep skal ha skjedd i boligen til den siktede mannen.

- Men han har ikke bodd samme sted i de siste tolv årene, og vi utelukker heller ikke at det kan ha skjedd andre steder, sier påtalelederen.

Dukker opp nye ofre
Hun forteller at det vil ta tid å gå gjennom alt det beslaglagte materialet, og at det kom fram to nye offer i går.

- Jeg vil ikke gå ut med et konkret antall ofre, fordi det stadig dukker opp nye, sier hun til Dagbladet.

Mannen ble pågrepet mandag 9. november i sitt hjem i Bodø, siktet for seksuelle overgrep mot barn i alderen 8 til 16 år. Politiet ransaket samtidig mannens bopel, og varetektsfengslet han dagen etter. Han er foreløpig varetektsfengslet med brev- og besøksforbud frem til 9. desember, men påtalteleder Kløkstad gir uttrykk for at de vil forlenge varetektsfengslingen.

- Bakgrunnen for pågripelsen var at en far til en 11-årig gutt kontaktet oss. Han viste fram meldinger fra den siktede på sønnens mobiltelefon. Det var av typen meldinger som en mann ikke skal sende til et barn. Samme dag ble mannen pågrepet i sitt hjem i Bodø uten dramatikk. I hans hjem ble det gjort beslag av elektronisk utstyr som mobiltelefon og PC, som viser at han har forgrepet seg på flere barn, sier Hammer, ifølge NTB.

Første overgrep for 12 år siden
Politiet kan dokumentere at overgrepene kan gå helt tilbake til 1997. Ifølge påtaleleder Heidi Kløkstad kommer dette fram av databeslaget, som består av filmer, bilder, filer fra mobiltelefon og internett.

- Sammen med mannens forklaring kan vi slå fast at det første overgrepet skjedde i 1997, sier Kløkstad til Dagbladet.

Ifølge politiet har dette overgrepet alene en strafferamme på 21 år.

- Vi kan ikke bevise at overgrep har skjedd før 1997, men vi har ikke gjennomgått alt av materiale ennå, sier Kløkstad.

Mannen er ugift og har ingen barn.

Kan ha truffet barna på nettet
Påtaleleder Heidi Kløkstad forteller at noen av overgrepene ikke er basert på fysisk kontakt.

- Noen av overgrepene har skjedd over internett, og da er det ikke grenser for hvor i verden de kan sitte, sier Kløkstad videre. Politiet har også sikret bevis for disse overgrepene.

- Han har på den måten manipulert ofrene til å gjøre seksuelle handlinger med seg selv.

- Alvorlig sak
Det er så langt bare oppnevnt tre bistandsadvokater.

- Dette er en alvorlig sak. Min klient er ivaretatt av foreldre og hjelpeapperat, og har forklart seg i dommeravhør, sa advokat Finn Ove Smith til Dagbladet i går.

Sammen med advokatene Tor Haug og Hilde Guldbakke er Smith oppnevnt som bistandsadvokat for barna.

Ifølge NRK Nordland har den overgrepssiktede bodømannen begått overgrep også mot barn på Øst- og Vestlandet.

Mannens forsvarer, advokat Nils Aga, har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media