Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bodøværing lånte bort bilen til full bror - fikk 37 000 i bot

Og må sone 21 dager i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 28-åring fra Nordland må betale 37 000 kroner i bot og sone 21 dager i fengsel, i tillegg til at han mister lappen for to år. Årsak: Han lånte bort bilen til broren, som både var full og var uten førerkort, skriver AN.no.

Trøtt
Det var i februar i år at 28-åringen leide bil for å dra på Sverige-tur til Åre sammen med broren og en felles kamerat. Fordi han følte seg trøtt, ba han broren overta rattet.

Han visste at broren ble dømt for promillekjøring i 2004, og at han ikke hadde lappen. I tillegg så han broren drikke øl om morgenen, men antok at alkoholen var forbrent innen han overlot rattet til ham.

Det stemte ikke. Etter at flere medtrafikanter hadde meldt fra om mistenkelig kjøring, ble leiebilen med de tre mennene stoppet i Bodø. Blodprøven viste at sjåføren hadde en promille på 2,61, og politiet oppfattet ham som tydelig beruset.

Ingen nåde
Salten tingrett så ikke nådig på episoden og idømte 28-åringens bror til 24 dagers fengsel og 45 000 kroner i bot, i tillegg til at han aldri mer lovlig får kjøre en bil.

28-åringens straff er satt med brorens straff som referanse.

- Når en låner ut bilen til en som er alkoholpåvirket, er det naturlig å se hen til den straffen føreren får. Det holder ikke å tro at sjåføren er skikket, det skal man vite, fastslår Salten tingrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling