TO DØDE:  Geir Terje Isaksen (57) fra Tverlandet i Bodø og Steffen Ulvatne (18) fra Honningsvåg omkom i brannen på Hurtigruten-skipet i går. Foto: BRANO BELIANCIN / NYTT I UKA
TO DØDE: Geir Terje Isaksen (57) fra Tverlandet i Bodø og Steffen Ulvatne (18) fra Honningsvåg omkom i brannen på Hurtigruten-skipet i går. Foto: BRANO BELIANCIN / NYTT I UKAVis mer

- Bodøværingene sterkt berørt

For 53 år siden mistet Bodø flere i branneksplosjon på hurtigruta. Nå har de mistet Geir Terje Isaksen (57).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Geir Terje Isaksen (57) er én av de omkomne etter eksplosjonen og brannen på Hurtigruten MS «Nordlys» i går.

- Han hadde alltid et eller annet prosjekt ute når han var hjemme på fri. Det blir rart å komme til Sandhornøya igjen og finne huset hans tomt, sier Gunn Hagen til Dagbladet.

Hun var nabo med Isaksen på Sandhornøya i Bodø, der han kom fra. Hun forteller om en utpreget hyggelig fyr som alltid var blid.

Isaksen har vært ansatt i Hurtigruten siden 1999.

Sterkt inntrykk Ordfører i Bodø kommune, Odd Tore Fygle, sier at en slik dramatisk hendelse gjør et sterkt inntrykk.

- For min del var det spesielt trist at én av de to omkomne var Isaksen. Mange i Bodø er sterkt berørt, dette er en hendelse alle snakker om, sier han til Dagbladet.

8. jaunar 1958 døde 14 mennesker etter at hurtigruta «Erling Jarl» ble rammet av en eksplosjonsartet brann på havna i Bodø.

I sommer ble det reist en minnesbauta for de omkomne.

- Mange bodøværingen husker dette veldig godt. Når noe slikt skjer igjen tenker mange tilbake på dette. Det forsterker opplevelsen av det som skjedde nå, sier Fygle.

Alltid blid Sondre Neverdal (18) bor rett over huset til Isaksen på Tverlandet. Noverdal har kjent Isaksen så lenge han kan huske.

- Han var en trivelig og ordentlig kar. Jeg har hatt god kontakt med familien hans, og han har en flott familie, sier Neverdal.

Isaksen bodde for tiden aleine.

- Han var mye borte på arbeid, men han var en god nabo. Han og sønnen likte å holde på med radiostyrte biler.