DREAMLINER:  En Boeing787 Dreamliner fra United Airlines 787 måtte nødlande i New Orleans i går på grunn av mistanke om et mekanisk problem. Flyet var på vei fra Houston til Newark. FOTO: REUTERS/United Airlines/NTB SCANPIX.
DREAMLINER: En Boeing787 Dreamliner fra United Airlines 787 måtte nødlande i New Orleans i går på grunn av mistanke om et mekanisk problem. Flyet var på vei fra Houston til Newark. FOTO: REUTERS/United Airlines/NTB SCANPIX.Vis mer

Boeings nye Dreamliner måtte nødlande i USA

Mekanisk problem. Og full inspeksjon for mistanke om drivstofflekkasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av United Airlines' nye Dreamliner-fly måtte tirsdag nødlande på grunn av et mekanisk problem, samme dag som amerikanske myndigheter krevde inspeksjon av alle Boeing 787-fly på grunn av en mulig drivstofflekkasje

De to problemene, som ikke er sjeldne i luftfarten, representerer en ny hodepine for Boeing.

Selskapet sliter ennå med et dårlig rykte som følge av produksjonsproblemer som førte til store forsinkelser i leveransene av de nye flyene.

Det siste problemet gjaldt et United Airlines-fly på vei fra Houston til New York med 184 passasjerer. Flyet måtte nødlande i New Orleans, men det ble ikke funnet noe unormalt i området av flyet der det var meldt om et problem.

Norwegians nye flåte Amerikanske luftfartsmyndigheters krav om inspeksjon kommer etter at to japanske flyselskap meldte om drivstofflekkasjer i noen av sine Dreamlinere.

33 Dreamlinere er nå i trafikk, men Boeing har bestillinger på 838 fly, blant annet fra Norwegian, og må trappe opp produksjonen for ikke å komme enda mer i bakleksa.

Norwegian skal etter planen få sin første 787-8 Dreamliner i april 2013.

Den første Dreamliner på norsk grunn, landet på Gardermoen 1. mai i år.

(NTB - Reuters).