Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bøffelen blir sakte kvalt av løvene, så kommer storebror ...

Utrolig video viser løve bli kastet fem meter opp i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ser ikke særlig lyst ut for den unge bøffelen som blir angrepet av to sultne løver i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. Løvene får bøffelen i bakken og er i full gang med å drepe sitt bytte, men så kommer resten av bøffelgjengen til unnsetning.

Hvordan det går kan du se i videoen øverst i denne saken, men kort oppsummert får løvene seg en real omgang. Den ene løven blir kastet fem meter opp i lufta.

Det hele ender med at ingen dyr ble alvorlig skadd - kanskje bortsett fra et par sårede løveegoer.

Vaskeekte løveangrep Det hele ble fanget på film av Oliver Matheson (16) og venne hans, Yaseen Majal (17) og Alex Raubenheimer (17) som var på safari med Olivers pappa, Ian (52).

De var ute tidlig om morgenen og hadde absolutt ikke ventet å få sett et vaskeekte løveangrep.

- Vi hadde sett de to unge løvene luske rundt i buskene og var allerede oppglødd, men ingenting kunne forberede oss på det som skjedde videre, sier Oliver til Barcroft.

- Fem meter opp i lufta Løvene brukte omlag tre kvarter på å sirkle inn byttet sitt før de angrep bøffelen. Etter kort tid kom en langt større bøffel løpende, som bare ventet på muligheten for et hevnangrep.

- Det var vanvittig, han kastet løven fem meter opp i lufta. Jeg har aldri sett noe liknende, sier Oliver, som besøker nasjonalparken to til tre ganger i året.

Pappa Ian, som har besøkt nasjonalparken gjennom en mannsalder, sier han heller aldri har sett noe så dramatisk.

- Vi følte oss heldige som fikk være vitne til noe så sjelden, sier Ian til Barcroft.