Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bøgen på nett

Når kommer sosialistene på krigsstien?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOLK FLEST deltar trådløst i demokratiet med et tastetrykk. Papiravisene trykker mailer og SMS-er. Mens politikerne snakker, taster velgerne sine knappe kommentarer. Bloggene på nettet avslører til dels engasjement, og programlederne på TV refererer innkomne meldinger fra nettet hver gang debatten blir stående og slure retningsløst. Hos Viggo og Pål T. ruller tekstmeldingene over skjermen. Og vi som holder ut blir til slutt lønnet med telefoninnringere i «rett fra levra»-modus. Jeg vet ikke hvem som er mest forutsigelige: De profesjonelle politikerne som triller ord og tar publikums røst med et profesjonelt halvsmil, eller folket når vi endelig slipper inn i studio med den helt grensesprengende meldingen: «FÅ SLUTT PÅ PAMPEVELDET. HALDEN.» Det blir ikke valgkamp av slikt.

INNTIL ERNA begynte å snakke om «sosialistene» etter at vi ble enige om at «den røde fare» var å ta i. Erna våger nemlig å utfordre. Så nå rimer plan A, samarbeidet mellom Ap, SV og Sp, på Stalin og Lenin og slikt som sto på sokkel i øst før det forvitret til støv på historiens skraphaug. Hadde dette vært en amerikansk valgkamp, hadde Erna sittet med trumfen. Erna som peker på fienden og gir ham et navn folk forstår. En god sosialist er i USA en død sosialist. George W. Bush kalte under valgkampen sine demokratiske motstandere «the liberals», altså noe like farlig som de gærne sosialistene. Et godt trekk, Erna. Særlig når sosialistene fortsatt ikke kommer opp med en bedre fornærmelse enn «de som er for skattelette til de rikeste».

ET KRIMINALPOLITISK samarbeid mellom Høyre og Frp bør gi opposisjonen god grunn til å starte jakten på mer kreative metaforer. Hva med å kline skikkelig til mot en kamplysten Erna denne gang? Så lite hadde nemlig demokratene i USA igjen for å dempe sin retoriske kampvilje mot Bush før valget i fjor, at velgerne foretrakk mannen som våget å opptre med en brutalitet som overbeviste. Det er en hard verden der ute, sosialister i Ap og Sp. Pappaperm og kontantstøtte er ikke fornavnet engang. Og nå advarer Siv Jensen også mot ville horder av ureturnerbare asylsøkere og kriminelle som venter glupsk ved grensa, og som kommer stormende hvis Erna taper og Norge blir kommunistisk til høsten.

VENSTRESIDA kommer til å måtte slite tungt for å få etablert «de rikeste» som noe farligere enn alle de pene vennene til Celina Midelfart. De rikeste er jo våre helter, medieyndlinger, de som har fått det til og kan invitere statsministeren i bryllup. Høflige sosialister har et problem hvis de ikke innser at høyresida har sluttet å lekeslåss. Høflige sosialister må begynne å ta igjen. Siv Jensen lover allerede bevæpnet politi for å ivareta innbyggernes sikkerhet og har Høyre innen behagelig rekkevidde. Jeg hører folket taste: «STÅ PÅ. HOKKSUND.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media