Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bohinen venter på Semb

DERBY (Dagbladet): Lars Bohinen er en glad gutt, selv om ikke Nils Johan Semb er den som ringer oftest. - Jeg er helt klart god nok for landslaget. Det er bare å ringe, jeg er klar til Hellas-kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter snart to år i det ytterste mørke, har Lars Bohinen et håp om å bli tatt ut på A-landslaget i fotball igjen.

- Jeg har 48 kamper og spiller gjerne flere, sier 29-åringen.

Verken Nils Johan Semb eller assistenten Harald Aabrekk har løpt ned dørene hos familien Bohinen i Derby.

- Jeg kjenner Semb veldig dårlig. Han har ringt meg en gang, tidlig denne sesongen, og sa at han skulle se meg. Det er det eneste, sier Bohinen.

Sjøl mener han at han er blitt en mer stabil spiller.

- Fotballmessig er jeg på et høyere nivå nå, enn jeg var under VM i USA i 94. Jeg både mener og vet at jeg er god nok for landslaget. Men slik situasjonen har blitt, konsentrerer jeg meg om Premier League og Derby. Etter overgangen fra Blackburn i fjor, har jeg hatt en god sesong.

- Uønsket?

Overfor Dagbladet innrømmer Lars Bohinen at han i perioder har fått en følelse av å være uønsket.

- Til en viss grad har jeg oppfattet at jeg ikke har vært ønsket på landslaget. Hvorfor vet jeg ikke, men jeg har hatt en følelse av det, sier Lars Bohinen.

At han er en trøbbelmaker, vil Lars Bohinen ikke gå med på . Selv om han innrømmer at det har skåret seg i klubber han har tjent kronene sine.

- Fotballspillere skal ikke ha egne meninger. Ofte har det blitt slik at jeg har sagt fra. I Sveits skar det seg. Ellers har det vært bytte av manager, og det bare er sånn at nye managere markerer seg med å satse på sine «spillere.

- Egentlig synes jeg det er rart at managerne ikke oppfatter innspill fra spillere som noe positivt, sier Lars Bohinen.

Arbeiderparti-mann

Selv beskriver Bohinen seg som Arbeiderparti-mann, ispedd økonomisk fornuft.

- Oppfører jeg meg fornuftig, er jeg sikret økonomisk resten av livet, sier Bohinen, som ikke vil være med på et bilde hvor han poserer sammen med sin Ferrari til 2,4 millioner norske kroner.

Tobarnsfaren er fast bestemt på to sesonger til i utlandet. Drømmen var å spille i Italia, men nå regner Bohinen med å bli i Derby i to sesonger til.

- Vi har kjøpt tomt på Snarøya, og jeg kan godt tenke meg å avslutte fotballkarrieren i en klubb i Oslo-området.

- Forskjellen på Lars Bohinen for noen år siden og i dag?

- Før ble jeg aldri lei fotball, det skjer derimot at jeg kan bli det nå. Største forskjellen er at jeg er blitt stabil på et høyere nivå. Før kunne jeg spille en virkelig god kamp, for så i neste å falle igjennom, sier Bohinen.

Hva Lars Bohinen skal gjøre når fotballskoene blir lagt på hylla, vet han ikke med sikkerhet.

- Det eneste som er helt sikkert er at jeg ikke skal bli sportsjournalist! Å stå i spillergangen etter en kamp og måtte rope til en overbetalt 19-åring, som svarer dra til helvete, nei, det gidder jeg ikke. Kanskje en jobb som fotballkommentator i TV, hvem vet.