Bøhler bekymret over gjengutvikling i Oslo

Han vil ha politiet på banen.

BEKYMRET: Jan Bøhler (Ap) er bekymret over at nye kriminelle ungdomsmiljøer er under utvikling i Oslo.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
BEKYMRET: Jan Bøhler (Ap) er bekymret over at nye kriminelle ungdomsmiljøer er under utvikling i Oslo. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann Jan Bøhler er bekymret over det som kan se ut som en oppblomstring i gjengmiljøene i Oslo.

Bøhler har som leder av Oslo Ap fulgt bekjempelsen av Oslos kriminelle gjenger i flere år. Etter skyteepisoden på Furuset 18. mai, og informasjon om at nye kriminelle ungdomsmiljøer er under utvikling blant annet på Holmlia og Grønland, vil Bøhler ha svar.

- Dette vil jeg ta opp med Justisdepartementet, sier Bøhler til Aftenposten.

Tidlig på 2000-tallet førte gjengoppgjør til at Oslo-politiet opprettet et eget gjengprosjekt. Det fungerte ifølge avisens politikilder så bra at politiet ofte visste om planlagte anslag med våpen i forkant.

Nå har prosjektet blitt en del av avsnittet som kalles «spesielle operasjoner» (SO), plassert under seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Samtidig er politiets innsats mot menneskehandel og prostitusjon blitt innlemmet i det samme avsnittet.

Bøhler frykter utvanning av innsatsen på grunn av de mange forskjellige oppgavene som SO skal ta seg av.

En tredel av stillingene i dette avsnittet skal stå ubesatte, ifølge Aftenpostens opplysninger. Samtidig tyder mye på at pakistanske gjenger gjenopptar stadig mer av den kriminelle aktiviteten etter flere år med hardt politipress.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer