- BARE EN LYNAVLEDER:  Frp's Per Sandberg mener Ap's Jan Bøhler bare en politisk lynavleder - Bøhler er en politisk lurendreier, fastslår Sandberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- BARE EN LYNAVLEDER: Frp's Per Sandberg mener Ap's Jan Bøhler bare en politisk lynavleder - Bøhler er en politisk lurendreier, fastslår Sandberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Bøhler en politisk lurendreier

Per Sandberg liker personen Jan Bøhler, men fastslår at Ap-politikeren ikke er noe annet enn en politisk lurendreier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen er lei han de mener er Arbeiderpartiets justispolitiske lynavleder. Nå tar lederen av Stortingets justiskomité - Per Sandberg, Fremskrittspartiet - et knallhardt oppgjør med nestlederen av justiskomiteen - Arbeiderpartiets Jan Bøhler.

- Bøhler er en politisk lynavleder. Dessverre framstår han i virkeligheten som en politisk lurendreier. Justispolitikken Jan Bøhler står for, er rett og slett en bløff, sier Per Sandberg til Dagbladet.

- Dobbeltkommunikasjon
Sandberg sier rett ut at Jan Bøhler systematisk driver dobbeltkommunikasjon.

- Han skaper inntrykk av at regjeringen vil fornye norsk justispolitikk. Flere av ideene han lanserer har han adoptert fra Fremskrittspartiet, sier Per Sandberg.

- Aldri noe av
- Jeg ser ikke bort fra at han virkelig mener noe av det han sier og foreslår. Problemet er at det aldri blir noe av det Jan Bøhler foreslår og hevder er regjeringens politikk, sier Per Sandberg.

- Bøhler snakker alltid i vi-form, og gir inntrykk av at regjeringen mener det han sier. Virkeligheten er at Jan Bøhler ofte predikerer god borgerlig justis politikk. Han frir til folket, men regjeringen gjør noe helt annet i praktisk politikk.

- Hva mener du?

- Når Jan Bøhler blir utfordret, ja da skal alt utredes og absolutt intet skjer, sier Per Sandberg.

- Med andre ord, Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann på Stortinget er etter din mening ikke noe annet enn en pratmaker?

- Han har en masse gode forslag, men det blir bare med praten. Virkeligheten er at Jan Bøhler predikerer en politikk, men er med og gjennomfører en helt annen politikk. For velgerne blir det håpløst. Bøhler forvirrer velgerne. Egentlig er det så enkelt at Jan Bøhler kommer med sine gode ideer og selger det inn som Ap-politikk. Dessverre gjør regjeringen det motsatte, sier Per Sandberg.

- Ingen gjennomslagskraft
Den frittalende nestlederen i Fremskrittspartiet, og leder av Stortingets justiskomité Per Sandberg sier rett ut av Jan Bøhler er konstruktiv i politiske debatter, men en lurendreier som forsøker å selge inn en politikk som ikke har gjennomslagskraft hos hans egne i regjeringen, sier Per Sandberg.

- Jan Bøhler gir inntrykk av at regjeringen er opptatt av ofrene for kriminalitet. Det er mulig han ønsker å være det, men regjeringen og Arbeiderpartiet bruker 80 prosent av tiden i debattene på de kriminelle og deres ve og vel. Dagens politiske regi er mer opptatt av de kriminelle enn ofrene for kriminaliteten, sier Per Sandberg.