Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bøhler gir seg som leder i Oslo Ap

- Tolv år er lang tid, og det er noe med å gi seg når målene er nådd.

GIR SEG: Jan Bøhler gir seg til våren etter tolv år som leder av Oslo Arbeiderparti. Byrådsleder Raymond Johansen (t.v.) avviser at han skal ta over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GIR SEG: Jan Bøhler gir seg til våren etter tolv år som leder av Oslo Arbeiderparti. Byrådsleder Raymond Johansen (t.v.) avviser at han skal ta over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Bøhler stiller ikke til gjenvalg etter tolv år som leder av Oslo Arbeiderparti, melder Dagsavisen. Foreløpig er det uklart hvem som kan bli erstatteren.

Byrådsleder Raymond Johansen avviser at han blir den nye lederen når Bøhler gir seg i mars. Tidligere i måneden skrev Dagsavisen at flere sentrale kilder i partiet har ønsket å bytte Bøhler ut med Johansen, men det blir altså ikke tilfelle.

- Valgkomiteens frist går ut tirsdag, og jeg vil si ifra at jeg ikke tar gjenvalg. Tolv år er lang tid, og det er noe med å gi seg når målene er nådd. Jeg har aldri vært så fornøyd med Oslo Ap som nå, og da er det lettere for meg å overlate stafettpinnen til noen andre, sier Bøhler.

- Hvis valgkomiteen spør meg om å overta Oslo Ap, er mitt svar at det vil jeg ikke. Jeg leder byregjeringen (byrådet), sitter i Aps sentralstyre og landsstyre, og jeg møter partistyret i Oslo. Da er det bra å slippe til andre krefter, sier Johansen.

Lokallagene i Oslo Ap har frist til 11. februar for å spille inn kandidater. Verken Bøhler eller Johansen ønsker å si hvem de vil ha som ny leder. Derimot virker det klart at Bøhler vil gå for en ny periode som stortingsrepresentant i valget i 2017 - på Johansens oppfordring.

- Da Jan meddelte meg at han vil trekke seg, var jeg klar på én ting: Du må fortsette å jobbe med oslosaker på Stortinget i årene framover. Det er mitt ønske, sier byrådslederen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media