Boikott israel-aksjonen stoppes av nettlesere

- For «rasistisk», tror blogger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aksjonen Boikott Israel, som SV tidligere har gitt sin støtte til, får problemer med sin webside i flere norske bedrifter.

Det viser seg at enkelte nettfiltre sensurer aksjonens hjemmeside. På grunn av «Hat og rasisme», skal vi tro bloggeren Vampus.

På websidene til aksjonen heter det blant annet at:

«Vi var mange som hadde sett oss lei på Israels skandaløse og menneskefiendtlige politikk mot palestinerne».

I tillegg hevdes det at Israel okkuperer og undertrykker palestinerne, bryter menneskerettighetene, Genevekonvensjonene og FN-resolusjonene som omfatter palestinernes rettigheter, og ødelegger den palestinske økonomien og tar livsgrunnlaget fra dem.

Det ser ikke ut til å befinne seg tydelig rasistiske utsagn på sidene.

- Usaklig

- Dette er helt merkelig og usaklig. Det å markere seg i denne saken har blitt en belastning, og vi anklages både for å være nazister, fascister og jødehatere, sier Klara Jacobsen, som er kontaktperson for nettverket Boikott Israel i Trondheim, til Dagbladet.no.

Jacobsen hevder at ingen av de som jobber med aksjonen er opptatt av annet enn menneskerettigheter slik som de er stadfestet i flere FN-resolusjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer