- Boikott Norge

Nestlederen i Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, mener Norge deltar i en korsfarerkampanje mot Islam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På et videoopptak som ble publisert på den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera lørdag kveld, oppfordrer al-Zawahri til boikott av alle land som har publisert karikaturtegningene av profeten Muhammed, melder Reuters.

- Det er vår plikt å ta del i en økonomisk masseboikott av Danmark, Norge, Frankrike, Tyskland og alle andre land som deltar i dette korsfarerangrepet på Islam, sier al-Zawahri, nummer to på amerikanernes liste over ettersøkte terrorister, etter Osama bin Laden.

Nestlederen sier Norge og de andre landene der tegningene er publisert, deltar i en USA-ledet korsfarerkampanje, som ligner på en religionskrig.

- Krenkelsene mot profeten Muhammed har ingenting å gjøre med ytringsfrihet, men at det som er hellig, har forandret seg i kulturen deres, sier al-Zawahri.

- Profeten Muhammed, fred være med ham, og Jesus Kristus, fred være med ham, er ikke lenger hellige, mens jøder, Holcaust og homofile er helliggjort, sier Al-Qaida-toppen.

Ber om nye terrorangrep
Det er fremdeles for tidlig å si om meldingen er ekte. Al-Jazeera sier til AP at videoen ble overrakt av «en person», men ville lørdag ikke kommentere overrekkelsen ytterligere. Videoen ble tidligere på dagen publisert på en arabisk nettside som tidligere har publisert flere autentiske al-Qaida-meldinger.

Videoen viser nestlederen kledd i en mørk turban foran et vindu med mørke og igjentrukne gardiner. Med pågående stemme kommer al-Zawahri med flere oppfordringer.

Henvendt til den nye Hamas-styrte regjeringen i Palestina ber al-Zawahri om at gamle fredsavtaler med Israel ikke blir godkjent. al-Zawahri mener de tidligere palestinske myndighetene har «solgt Palestina» gjennom fredsavtalene i Oslo og Madrid og det USA-støttede «veikartet for fred».

Al-Qaida-toppen oppfordrer samtidig muslimer til nye terrorangrep mot Vesten, inspirert av anslagene i New York, London og Madrid.

- Muslimer må påføre tap på korsfareren Vesten, spesielt mot deres økonomiske infrastruktur med angrep som vil la dem blø i flere år, sier al-Zawahri.

De siste årene er det publisert en rekke videoopptak av al-Zawahri, seinest 31. januar i år. Den gang truet nestlederen med nye terrorangrep mot USA. 

Ifølge amerikanske myndigheter oppholder al-Zawahri og Osama bin Laden seg trolig i fjellområdene mellom Pakistan og Afghanistan. President George Bush avsluttet lørdag et besøk i Pakistan, der karikaturtegningene var et av diskusjonstemaene med Pakistans president Pervez Musharraf.

BER OM BOIKOTT: Mannen som antas å være Al-Qaidas nestleder, Ayman al-Zawahri, oppfordrer til boikott av varer fra land der karikaturene av profeten Muhammed er publisert.