- Boikott Norge

Nestlederen i Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, mener Norge deltar i en korsfarerkampanje mot Islam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På et videoopptak som ble publisert på den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera lørdag kveld, oppfordrer al-Zawahri til boikott av alle land som har publisert karikaturtegningene av profeten Muhammed, melder Reuters.

- Det er vår plikt å ta del i en økonomisk masseboikott av Danmark, Norge, Frankrike, Tyskland og alle andre land som deltar i dette korsfarerangrepet på Islam, sier al-Zawahri, nummer to på amerikanernes liste over ettersøkte terrorister, etter Osama bin Laden.

Nestlederen sier Norge og de andre landene der tegningene er publisert, deltar i en USA-ledet korsfarerkampanje, som ligner på en religionskrig.

- Krenkelsene mot profeten Muhammed har ingenting å gjøre med ytringsfrihet, men at det som er hellig, har forandret seg i kulturen deres, sier al-Zawahri.- Profeten Muhammed, fred være med ham, og Jesus Kristus, fred være med ham, er ikke lenger hellige, mens jøder, Holcaust og homofile er helliggjort, sier Al-Qaida-toppen.

Ber om nye terrorangrep Det er fremdeles for tidlig å si om meldingen er ekte. Al-Jazeera sier til AP at videoen ble overrakt av «en person», men ville lørdag ikke kommentere overrekkelsen ytterligere. Videoen ble tidligere på dagen publisert på en arabisk nettside som tidligere har publisert flere autentiske al-Qaida-meldinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.