Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boikott

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Lederen for Kirkelig Kulturverksted, Erik Hillestad, oppfordrer til boikott av alle israelske kunstnere. Hillestad har skrevet under på et internasjonalt opprop igangsatt av filmskaperen Hany Abu-Assad som sto bak den Oscar-nominerte filmen «Paradis nå». Oppropet tar sikte på brudd i all kontakt med israelske kunstnere og kunstnerorganisasjoner. Hillestad begrunner sitt standpunkt med at det ikke lenger er tid for dialog. Samtidig innrømmer han at dette straffer israelske kunstnere - uansett politisk standpunkt - for staten Israels politikk.

• Det finnes tusen grunner til å protestere mot Israels krigføring i Libanon. Men det finnes ikke en grunn til å gjøre et helt folk - uten unntak - ansvarlig for sin regjerings politikk. Mener Erik Hillestad at forlagene skal slutte å utgi bøkene til f.eks. Amos Oz, at bibliotekene skal slutte å låne dem ut, at leserne skal slutte å kjøpe dem? Skal vi sette musikk og film av israelske kunstnere på indeks? Skal vi nekte israelere adgang til riket? Forslaget fra Hillestad viser hvor farlig historieløsheten er.