Boikottaksjon mot kroppsskannere i USA

Kaosvarsel onsdag på amerikanske flyplasser.

VARSLER KAOS:  En boikottaksjon mot kroppskannere kan skape kaos på amerikanske flyplasser på onsdag - dagen før thanksgiving og en av de største utfartsdagene i USA: Her en forsmal på onsdagens køer fra flyplassten i Seattle-Tacoma sist fredag. FOTO: AP/SCANPIX.
VARSLER KAOS: En boikottaksjon mot kroppskannere kan skape kaos på amerikanske flyplasser på onsdag - dagen før thanksgiving og en av de største utfartsdagene i USA: Her en forsmal på onsdagens køer fra flyplassten i Seattle-Tacoma sist fredag. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kroppsvisitasjon på flyplasser i USA vekker stor harme blant passasjerene, men trass i protestene nekter myndighetene å gå bort fra det nye sikkerhetstiltaket.

Det går nå mot høsttakkefest i USA, noe som betyr at flere titalls millioner amerikanere vil ta fly på kryss og tvers i landet.

Mange av disse vil nå måtte belage seg på kroppsvisitasjon om de ikke vil la seg undersøke av kroppsskannerne som nå er installert på flyplassene.

- Provoserende Det nye tiltaket, som ble innført i oktober, har skapt oppstyr, og direktør John Pistole i USAs transportsikkerhetsdirektorat vedgår at kroppsvisitasjonene kan oppleves som provoserende.

- Det er påtrengende, det er ikke behagelig, sier han.

Tiltaket er likevel nødvendig for å forhindre terrorangrep, mener Pistole, som understreker at kroppsvisitasjonene er kommet for å bli.

- Jeg ønsker å være så sensitiv overfor passasjerene som jeg kan, og jeg er svært bevisst på kritikken som er kommet, men vi vil ikke ombestemme oss.

- Nødvendig tiltak Ifølge USAs president Barack Obama har sikkerhetsmyndighetene vært under et enormt press etter at to pakkebomber ble oppdaget i forrige måned. Pakkene var adressert til synagoger i Chicago i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer