MUSLIM: Mounir Hamoud, som blant annet har spilt på U21-landslaget, vil ikke snakke med lokalavisa i Bodø etter at den lagde en nyhetssak om et banner med en muhammed-tegning. Arkivfoto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
 Mounir Hamoud under  landslagets trening på LTU Arena i Düsseldorf tirsdag ettermiddag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MUSLIM: Mounir Hamoud, som blant annet har spilt på U21-landslaget, vil ikke snakke med lokalavisa i Bodø etter at den lagde en nyhetssak om et banner med en muhammed-tegning. Arkivfoto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Mounir Hamoud under landslagets trening på LTU Arena i Düsseldorf tirsdag ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Boikotter avis etter Muhammed-tegning

Glimt-spiller tålte ikke nyhetssak om karikaturplakat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bodø/Glimt-spiller Mounir Hamoud boikotter Avisa Nordland på ubestemt tid etter at bodøavisa trykket et bilde av en muhammedtegning 20. februar.

Det skriver AN.no selv i dag. Hamoud har nektet å uttale seg til avisa siden den aktuelle nyhetssaken, og vil heller ikke fortelle om bakgrunnen for boikotten eller hvor lenge den skal vare.

Bodø/Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen bekrefter imidlertid at bildet av karikaturen er årsaken til enmannsaksjonen.

- Jeg kan bekrefte at Mounir Hamoud har informert oss om sitt syn i denne saken. Vi synes selvsagt det er beklagelig at en av våre spillere ikke ønsker å uttale seg til lokalavisa. Når det er sagt, så velger vi som klubb å respektere Hamouds syn. Han er en troende muslim og følger sine leveregler, sier Hansen til AN.

Det omstridte bildet ble trykket i Avisa Nordland da bodøpolitiet rykket ut for å fjerne et ulovlig plassert banner med en barnlig versjon av den mest kjente danske Muhammed-karikaturen, denne gangen med en pistol i den ene hånda og ei flaske i den andre i tillegg til bombe i turbanen.

Avisa var forberedt på reaksjoner etter dekningen av nyhetssaken, men sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen mener Bodø/Glimt bør vurdere retningslinjene sine.

- Vi har ytringsfrihet, og som privatperson har Mounir Hamoud også en rett til ikke å ytre seg. Men som fotballspiller i Glimt har han en offentlig rolle, og det gjør det problematisk at han som spiller ikke ønsker å uttale seg til oss, sier Hanssen til egen avis.