Boikotter Israel

Finansminister Kristin Halvorsen stiller seg i spissen for boikott og sanksjoner mot Israel - på tvers av regjeringens politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV-lederen ber norske forbrukere og kommuner om å holde seg unna israelske varer og tjenester.

Regjeringens offisielle politikk er at boikott er et dårlig virkemiddel, men Halvorsen varsler nå at SV vil kjempe for å endre dette synet. I slutten av måneden starter regjeringspartiet SV en solidaritetskampanje for Palestina.

-  Det er lenge siden jeg kjøpte israelske varer, og jeg støtter selvsagt partiets kampanje for boikott av varer og tjenester fra Israel. Mitt og SVs mål er at norske forbrukere velger bort varer og tjenester fra Israel og gjør andre valg i butikkene, sier SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen.

Klare krav

Kampanjen ble presentert og enstemmig vedtatt i SVs sentralstyre 29. august i fjor. Her er de viktigste målene: Øke forståelsen for palestinernes sak i Norge. Få større aksept i befolkningen for sanksjoner overfor Israel. Medvirke til at flere boikotter israelske produkter. Oppnå at den norske regjeringen arbeider for internasjonale sanksjoner mot Israel.

Finansministerens uttalelse er en brannfakkel i forholdet mellom Norge og Israel. Utspillet kom etter det Dagbladet erfarer helt overraskende på utenriksministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer