Boikotter Norske Selskab

Politisk redaktør Marie Simonsen i Dagbladet og kulturredaktør Knut Olav Åmås i Aftenposten trekker seg fra en debatt i Norske Selskab etter Widvey-saken.

NORSKE SELSKAB: Her har kvinner bare adgang ved spesielle anledninger. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet.
NORSKE SELSKAB: Her har kvinner bare adgang ved spesielle anledninger. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet brakte i går nyheten om at tidligere oljeminister Thorhild Widvey ble nektet adgang til Gimle Rotary Klubbs årlige torskemiddag i Norske Selskabs lokaler i november, fordi hun er kvinne. I går bestemte Marie Simonsen og Knut Olav Åmås seg for å trekke seg fra en debatt i regi av Norske Selskab.

Diskriminerende praksis Simonsen skulle ha innledet under en debatt 18. mars.

- Det var behandlingen av Widvey som utløste min reaksjon. Jeg var ikke klar over at Norske Selskab fortsatt hadde en slik diskriminerende praksis. Det strider mot alt jeg står for, og jeg kan derfor ikke bidra til et arrangement i regi av Norske Selskab så lenge denne praksisen vedvarer. Regelverket impliserer at medlemmene ikke ønsker å omgås kvinner, sier Simonsen. 

- Ekskluderende diskusjonsforum Også Knut Olav Åmås så det som naturlig å trekke seg fra debatten, der han skulle sitte i gjestepanelet sammen med blant annet regjeringsadvokat Sven Ole Fagernæs.

- For meg som avisredaktør blir det feil å delta i et så ekskluderende diskusjonsforum, sier kultur- og debattredaktøren i Aftenposten til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer