Boikotter reklamegigant etter regnskogs-brøler

JCDecaux mister storkunde etter avsløringen om regnskogtømmer.

BØR FÅ KONSEKVENSER: Tord Tjelflaat i renovasjonsselskapet IVAR har ombestemt seg etter regnskogblemmen til JCDecaux. Foto: Privat.
BØR FÅ KONSEKVENSER: Tord Tjelflaat i renovasjonsselskapet IVAR har ombestemt seg etter regnskogblemmen til JCDecaux. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et interkommunalt renovasjonsselskap i Stavangerregionen boikotter JCDecaux etter at det ble kjent at reklameselskapet har benyttet regnskogtømmer i 700 busskur i Rogaland.

- Vi hadde møte med JCDecaux i januar og så for oss å bruke reklameveggene i busskurene for å nå ut til folk med informasjon om kildesortering, vise fram produkter laget av resirkulerte produkter, og så videre. Men etter å ha lest saken på Dagbladet.no i dag har vi bestemt oss for å kutte samarbeidet, sier overingeniør Tord Tjelflaat i IVAR til Dagbladet.no.

IVAR - interkommunalt vann-, avløps- og renovasjonsverk er eid av Stavanger, Sandnes og Jær-kommunene og omfatter i alt 270 000 innbyggere.

- Brudd på egen policyI Miljøverndepartementet jobbes det mot importforbud av regnskogtømmer. Staten har kuttet ut bruk av tropisk tømmer i offentlige bygg og tidligere statssekretær Henriette Westhrin gikk i 2007 ut og frarådet bruk av alt tropisk tømmer fordi det ikke finnes tilfredsstillende miljøsertifikater.

- Etter å ha lest miljøpolitikken til JCDecaux, der det står at de skal stille strengere miljøkrav enn det som står i lover og forskrifter, ble jeg veldig overrasket. Det at et så stort og seriøst reklamefirma setter seg så store mål og så ikke etterlever det, synes jeg er skremmende og trist. Vi i IVAR har også våre verdier, vi skal være et åpent, engasjert og pålitelig foretak, og da må vi også benytte oss av pålitelige leverandører. Vi kan ikke samarbeide med slike, sier Tjelflaat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer