Boikotter Rimi

Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen er provosert av prisøkningene til Rimi de siste månedene. Nå bytter han butikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG har Rimi økt prisene sine langt mer enn den generelle prisøkningen fra april til mai. Alle øker prisene, men ingen øker like mye som Rimi, viser VG's prisbarometer. Rimi er ikke lenger blant de billigste butikkene etter at prisene økte 4,9 prosent fra april til mai.

Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen blir kraftig provosert av Rimi og oppfordrer folk til å vende dyre butikker ryggen.

- Jeg vil finne meg en annen matbutikk. Som forbruker kan jeg ikke finne meg i at Rimi øker prisene så mye som de gjør, sier Hanssen til VG.

Moms-triks

Landbruksministeren mistenker at de store matvarekjedene øker prisene sine før momsreduksjonen 1. juli. Når de da reduserer prisene tilsvarende momskuttet sitter de igjen med betydelig bedre fortjeneste.

Hanssen er overrasket over hvor stor prisøkningen har vært.

- Ja det er i grunnen ganske frekt. Det er ingenting som skulle tilsi en så stor prisstigning på denne tiden av året, sier han.

- Det er dette vi har vært redd for, sier seksjonssjef Terje Killi til VG. Han mener flere av de store matkjedene forbereder seg til momsreduksjonen med økte priser.

SNUR: Landbruksminister vender Rimi ryggen.