Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boikotter Se og Hør

Dansk ukeblad viser nærbilder av døde fra flodbølgekatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er den landsdekkende supermarked-kjeden Dansk Supermarked som sier nei til denne ukas utgave av danske Se og Hør. Supermarked-kjeden har 450 butikker som nå kommer til å ha tomme hyller, melder Jyllandsposten.

Stort bilde av de døde

Årsaken er at Se og Hør denne uka bringer svært sterke bilder av døde som omkom i tsunami-katastrofen i romjula. På forsida har bladet et bilde som viser 16 lik på dødsstranden ved Khao Lak. Stranda ble hardt rammet under f.lodbølgen, og mange skandinaver omkom nettopp her.

- Bildet er så tett beskåret at det teoretisk er mulig å identifisere ut fra klærne, sier informasjonssjef Poul Guldborg til Jyllandsposten.

- Vi har sendt ut beskjed til butikkene våre om at vi hopper over bladet denne uka.

Også flere andre bilder har fått de ansatte i Dansk Supermarked til å reagere. De ønsker ikke å ha bladet med disse bildene i hyllene sine.

Også Coop sa nei

I ettermiddag ble det også klart at matbutikkkjeden Coop boikottet bladet. Mange kunder har reagert, og bladet ble derfor fjernet fra ytterligere tusen butikker over hele Danmark.

Da beskjeden kom fra enda flere butikker, valgte ledelsen i Se og Hør å trekke bladet tilbake fra hyllene.

- På et betydelig antall reaksjoner som jeg har fått i løpet av de siste timene, skjønner jeg at forsidebildet fra Khao Lak-stranda virker veldig støtende, sier sjefredaktør Henrik Qvortrup i en pressemelding ifølge Ekstrabladet.

Mer enn hundre dansker er fortsatt savnet etter flodbølgen, i tillegg til flere omkomne. Det er mediekonsernet Aller som utgir Se og Hør. Også i konsernet vakte bildene i familiebladet oppsikt og bekymring, og det ble fryktet at leserne ville bli støtt av likbildene.

EN AV MANGE: De døde er ugjenkjennelige etter å ha ligget ute i sol og vann i mange dager. Danske Se og Hør viser svært sterke bilder av ofrene i siste nummer og blir nå boikottet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media