Boikotter Tine-produkter

Oslo (ANB): Sinte muslimer oppfordrer nå til boikott av Tine-produkter på lik linje med danske varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den muslimske handelsboikotten mot danske varer har nå også rammet Norge.

På en nettside som videreformidler og oversetter ekstremistisk islamsk propaganda, figurerer både Tine og Jarlsberg på en løpeseddel som oppfordrer til forbrukerboikott av danske og norske varer. Tine og Jarlsberg er for øvrig de eneste norske logoene som er trykket på løpeseddelen.

– Vi beklager at Tine og Jarlsberg er blitt trukket inn i dette. Vi har ingen eksport til arabiske land, men det er jo en fare for boikott av Tines produkter i den vestlige verden dersom denne løpeseddelen distribueres i et større omfang enn vi har sett til nå, sier informasjonssjef Kari Raunedokken i Tine til Nationen.

Det er Tine som produserer Jarlsberg-osten.

Bakgrunnen er de sterke reaksjonene på at den danske avisen Jyllands-Posten trykket 12 karikaturtegninger av profeten Muhammed i høst i fjor. Tegningene ble også trykket i den norske kristne avisen Magazinet tidligere denne måneden. Muslimer over hele verden føler seg krenket av tegningene, og de siste dagene har det blitt brent danske og norske flagg i flere muslimske land og det har kommet flere trusler mot Danmark og Norge. En omfattende boikott av danske varer har også spredd seg fra land til land i den muslimske verdenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer