Boikotter Tine-produkter

Oslo (ANB): Sinte muslimer oppfordrer nå til boikott av Tine-produkter på lik linje med danske varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den muslimske handelsboikotten mot danske varer har nå også rammet Norge.

På en nettside som videreformidler og oversetter ekstremistisk islamsk propaganda, figurerer både Tine og Jarlsberg på en løpeseddel som oppfordrer til forbrukerboikott av danske og norske varer. Tine og Jarlsberg er for øvrig de eneste norske logoene som er trykket på løpeseddelen.

– Vi beklager at Tine og Jarlsberg er blitt trukket inn i dette. Vi har ingen eksport til arabiske land, men det er jo en fare for boikott av Tines produkter i den vestlige verden dersom denne løpeseddelen distribueres i et større omfang enn vi har sett til nå, sier informasjonssjef Kari Raunedokken i Tine til Nationen.

Det er Tine som produserer Jarlsberg-osten.

Bakgrunnen er de sterke reaksjonene på at den danske avisen Jyllands-Posten trykket 12 karikaturtegninger av profeten Muhammed i høst i fjor. Tegningene ble også trykket i den norske kristne avisen Magazinet tidligere denne måneden. Muslimer over hele verden føler seg krenket av tegningene, og de siste dagene har det blitt brent danske og norske flagg i flere muslimske land og det har kommet flere trusler mot Danmark og Norge. En omfattende boikott av danske varer har også spredd seg fra land til land i den muslimske verdenen.

Boikotten av danske varer har allerede ført til at Arla går til oppsigelse av 100 ansatte ved tre meierier på Jylland.

Det er eksporten av matvarer, og særlig meieriprodukter og fjørfeprodukter som er hardest rammet av boikotten så langt, og den svensk-danske meierigiganten Arla taper om lag 10 millioner kroner dagen på.

(ANB)