Boikotter togseminar

SKIEN (Dagbladet): NSBs øverste sjef Osmund Ueland boikotter aktivt seminaret som Interesseselskapet Sørnorske Høgfartsbanar skal holde i neste uke. - Møtet er skadelig for jernbanen, sier Ueland til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ueland har bedt toppfolk i NSB og i Jernbaneverket om å holde seg unna seminaret, som åpnes av statsråd Odd Einar Dørums politiske rådgiver Atle Hamar.

På seminaret skal det legges fram planer for hvordan et moderne høyhastighets jernbanenett i Sør-Norge kan bygges opp. 14 kommuner fra fem fylker står bak interesseselskapet, som har ansatt den tyske jernbaneeksperten Jörg Westermann som daglig leder.

Opprinnelig var hele 16 nøkkelpersoner fra NSB og Jernbaneverket her hjemme meldt på til togtoppmøtet i Asker. Nå har 11 trukket seg.

Skuffet

Styreformann i interesseselskapet, Kviteseid-ordfører Inge Fjalestad (Sp), er svært skuffet og ikke så lite forbannet over boikotten:

- Folk i Jernebaneverket har skrevet til oss og beklaget at de har måttet melde avbud. De sier at de har måttet si nei etter pålegg fra høyere hold. Ueland har aktivt betegnet alle våre planer som rene luftslott. Deretter har han aktivt boikottet seminaret, som støttes av ledelsen i Samferdselsdepartementet, sier Fjalestad.

Han tror at Uelands møtefrykt har denne bakgrunnen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer