Boikotter VM i steinspytting

VM i kirsebærsteinspytting er avlyst. De amerikanske verdensmesterne vil nemlig ikke spytte kirsebærstein mot sveitserne fordi de mener at sveitserne jukser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten konkurranse greide den regjerende verdensmester, sveitseren Thomas Steinhauer i helgen ikke å forbedre sin rekord på 25,22 meter, som ble satt i fjor. Han måtte nøye seg med et resultat på 21,48 meter, skrev den sveitsiske avisen Blick mandag.

Sveitsiske steinspyttere hadde utfordret amerikanerne Rick Krause (personlig rekord 23,02 meter) og Joe Lessard (21,30 meter) til et oppgjør i helgen, og endog tilbudt seg å betale flybillettene for de to. Amerikanerne nekter å anerkjenne Steinhauers rekord.

- De er vel redde for å tape, og det er jo typisk: Først skryter de av seg selv og sine prestasjoner, og så tør de ikke komme. Amerikanerne vet godt med seg selv at de beste kirsebærstein-spytterne kommer fra Sveits, sier en sveitsisk talsmann.

Amerikanerne hevder på sin side at sveitserne bryter alle allment anerkjente regler for spytting av kirsebærstein: De spytter nemlig med tilløp, noe som gir dem en stor fordel, spesielt når kirsebærsteinene er små og lette - slik som i år.

(ntb)