Roger Waters:

Boikottes

En rekke publikummere selger billettene sine til Telenor Arena i protest mot Roger Waters' uttalelser om Russland. - Får vi ikke solgt dem, lar vi setene stå tomme, sier én.

DROPPES AV MANGE: Roger Waters, her på scenen på Telenor Arena tirsdag, har skapt kontroverser. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DROPPES AV MANGE: Roger Waters, her på scenen på Telenor Arena tirsdag, har skapt kontroverser. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld går Roger Waters på scenen i Bærum. Den tidligere Pink Floyd-bassisten skal fylle Telenor Arena for andre kveld på rad.

Men noen stoler blir stående tomme.

Dagbladet har vært i kontakt med sju personer som uavhengig av hverandre har lagt ut billetter for salg på Finn.no. Alle disse oppgir at Roger Waters' kontroversielle uttalelser er grunnen.

- Det er på grunn av utspillene han har hatt. Han fremmer narrativet om at det er Vesten og Nato som delvis har skylden og «tvinger» Russland til å gå til krig, sier Gunnar Kornberg til Dagbladet.

Han er én av dem som selger billetten sin.

- Ødeleggende

Roger Waters er blitt beskyldt for antisemittistiske holdninger. Han har også blitt kalt Putin-apologet, etter å ha påpekt at Russlands invasjon ikke skjedde uten foregående provokasjoner fra Ukraina.

- Selv om han også fordømmer invasjonen, er det ødeleggende at han velger å stille seg på linje med det russiske regimets historiefortelling, sier Kornberg.

Også Nikolai Myrvoll-Larsen og hans vennegjeng la ut billettene for salg. Han reagerer på Roger Waters' uttalelser om hvem som har framprovosert Ukraina-konflikten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer