Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bok-debuterer i hemmelighet

HAMBURG/OSLO (Dagbladet): Faren til Ingvar Ambjørnsen - Ambjørn (81) - har i all hemmelighet skrevet ei bok som kommer ut i høst. - Det er helt typisk for faren min at han setter seg ned og skriver ei hel bok - uten at noen andre vet det, ler Ingvar Ambjørnsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har skrevet brev til ham og brukt kjeft over at han prøver å snikdebutere bak ryggen min, ler Ingvar Ambjørnsen.

Forfatteren som har hatt Hamburg som fast adresse i mange år, fikk tilfeldigvis nyss om boka fra broren sin.

81 år gamle Ambjørn Ambjørnsen har i mange år samlet på historier fra sitt liv og virke i postvesenet i Larvik. Han begynte å jobbe på posten i 1935, og fra 1971 til 1981 var han postmester i byen.

Hverdagshistorier

Det er en rekke hverdagshistorier fra Larvik og mye historiske fakta samlet mellom permene i boka til den gamle forfatterdebutanten. Ambjørnsen forteller at han har tatt vare på hver eneste setning han har hørt. Sønnen har ennå ikke rukket å lese hele:

- Jeg mottok den i posten her om dagen og har bare rukket å bla litt i manuskriptet foreløpig. Men det som allerede står klart er at gammer'n i kjent stil har brukt mye plass på tidligere postmestere og kolleger i Larvik.

Og så nevner han ikke seg selv og sin egen innsats med ett eneste ord. Slik beskjedenhet er varemerket hans, sier Ambjørnsen.

Litterære gener

- Moren min ante heller ikke at han har holdt på med å skrive i mange år. Det er Bjarne Strand, en venn fra Postverket, som har hjulpet ham i havn etter at synet sviktet. Så til høsten blir det to blad Ambjørnsen på forlagslistene. 9. oktober er det «sleppefest» for boka til Ambjørn Ambjørnsen som bor på et bo- og aktivitetssenter i Larvik. Han er blind og ved svak helse, men det skal selvfølgelig gjøres stor stas på debutanten fra Postverkets side.

- Hvis vi skal lete etter skriveblod i slekta, må det komme fra mormoren min som var en flittig og dyktig brevskriver, sier Ambjørnsen.

Ambjørn Ambjørnsen