Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bokavtale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Partene i bokbransjen er enige om en ny avtale om bokomsetningen, og har ved det akseptert de rammene regjeringen skisserte med sitt utspill i forrige uke. Bokklubbene blir strippet for sine privilegier når det gjelder enerett på rabatterte priser, og bokhandlerne taper skolebokmonopolet. Dessuten blir skolebøkene unntatt fra fastprisordningen. Det bør gi billigere bøker til skoleelevene. Det gis ellers rommelige overgangsordninger for de aktørene som har spesielle forpliktelser i bokomsetningen.
  • At det gikk så greit å komme fram til enighet, kan tolkes som et tegn på at partene var kommet godt på vei allerede før regjeringen grep inn. Men det kan også bety at de trengte det lille puffet som regjeringen ga for å komme raskt i havn. I alle fall er vi glad for at det nå er etablert et nytt avtaleverk som ivaretar de gode sidene ved det gamle, som har gitt norske lesere et uvanlig variert tilfang av bøker, både skjønnlitteratur og sakprosa. Avtalen sikrer at bøkene fortsatt skal skjermes for markedets minst kulturvennlige sider. Det er bra for bransjen, men mest for det lesende publikum.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media