Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bokbål?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiden Norsk Forlag trekker restopplaget på omkring 700 eksemplarer av Egil Ulateigs bok «Med rett til å drepe» ut av salg. Forlaget vedgår at boka inneholder flere faktiske feil enn man var klar over ved utgivelsen. Bakgrunnen er et innlegg i Aftenposten der direktør for Norges Hjemmefrontmuseum Arnfinn Moland, krigsveteran Gunnar Sønsteby og høyesterettsadvokat Johan Hjort spør hva forlaget har tenkt å gjøre med en rekke påviselige feil i boka. På spørsmål om han nå er fornøyd, svarer advokat Hjort at politianmeldelsen mot forfatteren for injurier ikke trekkes tilbake.

At diskusjonen om andre verdenskrig skal føres i rettssalen er i seg selv en ulykke for debattklimaet her i landet. Det blir ikke bedre av at en bok trekkes ut av salg fordi den inneholder feil. Men hvilken bok gjør ikke det? Når den først er utgitt, hører også den til historien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!