Bokglade barn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barn som får jevnlig besøk av bibliotekar i barnehagene får bedre språk. I Bømlo får alle barnehagene besøk av bibliotekarer som har med seg nye bøker. Og bøkene blir lagt igjen i barnehagen slik at barna kan låne dem med seg hjem. Der kan de lese de samme historiene sammen med foreldrene sine og utvikle fantasi og språk. Den gledelige meldingen fra en kommune som tar barns språk og språkutvikling på alvor burde være et eksempel til etterfølgelse.

I Moster barnehage merker de som jobber der at

interessen for bøker stiger blant barna. Det samme gjør interessen for nye ord og kunnskapen om nye ord. Og bøken blir brukt bevisst i samlingsstundene i barnehagen. På denne måten opplever ikke barna bare at det kan være spennende å utforske bøker, men at det også handler om samvær og kontakt med voksne mennesker. Bømlo er den eneste kommunen i landet som har dette tilbudet til alle barnehagene i kommunen, melder NRK. Vi gratulerer Bømlo med initiativet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer