Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bokhandler solgte leker med høye konsentrasjoner av giftstoff

Bokhandlerkjeden Norli Libris har solgt barneleker med ulovlig høyt innhold av et giftig stoff.

GIFTIGE: Bokhandlerkjeden Nordli Libris har fått bot og refs for å ha solgt såkalte Colorful Loombands Charms, som skal inneholde giftstoffer. 
GIFTIGE: Bokhandlerkjeden Nordli Libris har fått bot og refs for å ha solgt såkalte Colorful Loombands Charms, som skal inneholde giftstoffer.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I perioden oktober 2014 til mars 2015, solgte bokhandlerkjeden anheng til den populære leken «loombands». Anhengene inneholdt ulovlig høye konsentrasjoner av det giftige ftalatet DEHP, ifølge VG.

- Ftalatet DEHP, som ble funnet i produktet, kan i for store mengder skade forplantningsevnen og gi fosterskader, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim.

I tillegg til boten, får kjeden inndratt 49 296 kroner for varene de omsatte.

- Det er en svært kjedelig sak som vi tar veldig alvorlig. Vi har vedtatt og akseptert boten, selv om vi mener den er streng, sier kategori- og markedsdirektør Kim-Are Andersen i Norli Libris AS.

Han forteller at det for de aktuelle produktene i forkant av kjøpet var innhentet testrapporter som tilsa at produktene var lovlige, men at rapportene ikke var fullstendige.

- Vi innskjerpet rutinene umiddelbart etter hendelsen, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!