Bokhandleren kan nektes innreise

Åsne Seierstads bokhandler kan miste visumet fordi han vurderte å søke asyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Onsdag uttalte bokhandleren Shah Mohammad Rais til Aftenposten at han vurderer å søke asyl i Norge eller et annet europeisk land. Dermed kan han miste besøksvisumet sitt.

Bakgrunnen for asylsøknaden skal være at han frykter for sin og familiens sikkerhet etter at Åsne Seierstads bok "Bokhandleren fra Kabul" har kommet ut i Afghanistan på det afghanske hovedspråket farsi, skriver Aftenposten.

Utlendingsdirektoratet (UDI) mener det kan være i strid med forutsetningene for visumet Rais har fått om han søker asyl. En forutsetning for besøksvisumet, er at han kun har til hensikt å komme på besøk, og at han vil reise hjem før visumet går ut.

- Det er store muligheter for at visumet vil bli kansellert dersom det er riktig at han vil søke asyl i Norge eller et annet europeisk land, sier assisterende direktør Morten Hansen i oppholdsavdelingen i UDI til Aftenposten.

Nå må bokhandleren komme med en forklaring til den norske ambassaden i Islamabad på uttalelsen om at han har planer om å søke asyl. Etter planen skulle han ha kommet til Norge med fly om to dager.

Rais hevder imidlertid at han og familien ikke vil søke asyl i Norge likevel.

Shah Mohammad Rais planlegger å skrive en bok fra sitt synspunkt i striden mellom ham selv og Åsne Seierstad etter utgivelsen av "Bokhandleren fra Kabul".

Han vil dessuten gå videre med planene om å saksøke Åsne Seierstad og Cappelen forlag for ærekrenkelser.

TREKKER UTTALELSE:</B> Bokhandleren Shah Mohammad Rais hevder han ikke vil søke asyl i Norge likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer