Bokhandleren stevner Åsne Seierstad

Bokhandleren i Kabul, Shah Muhammad Rais, tar trolig i løpet av denne måneden ut stevning mot journalist og forfatter Åsne Seierstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den rettslige begrunnelsen for stevningen går på ærekrenkende utsagn, krenking av privatlivets fred, og på både en opphavsrettslig og en avtalerettslig betraktning. Alle fire forholdene gjelder Åsne Seierstad, men deler av stevningen omfatter også Cappelen, skriver Aftenposten.

Prosesskrivet i den sivile saken mot Seierstad er ikke sendt, men bokhandlerens advokat Brynjar Meling sier at stevningen blir sendt i løpet av januar dersom arbeidsmengden tillater det.

Åsne Seierstad har tidligere sagt at hun ønsker å bygge et bibliotek i Kabul. Bokhandleren selv er villig til å bygge biblioteket sammen med henne, men dropper ikke stevningen.

- Jeg vil fortsatt gå til søksmål mot Åsne. Det er ingen endring i det spørsmålet. Men jeg vil samtidig vurdere å bygge et bibliotek i Kabul sammen med henne, sier Shah Muhammad Rais til Aftenposten på telefon fra Kabul.

Meling sier det ikke var mulig å få til forlik i saken, basert på dialog om byggingen av bibliotek.

Seierstad og hennes advokat Cato Schiøtz er på sin side forundret over at Meling og bokhandleren snakker om bibliotekplaner som bakgrunn for å forsøke å oppnå forlik. Det har aldri vært snakk om noe forlik, sier Schiøtz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer