Boko Haram-angrep på Maiduguri slått tilbake

Opprørerne inntok strategisk by.

SLÅTT TILBAKE: Den nigerianske hæren greide å slå tilbake en Boko Haram-offensiv mot millionbyen Maiduguri søndag. Men opprørerne inntok en annen strategisk by. AFP PHOTO / BOKO HARAM
SLÅTT TILBAKE: Den nigerianske hæren greide å slå tilbake en Boko Haram-offensiv mot millionbyen Maiduguri søndag. Men opprørerne inntok en annen strategisk by. AFP PHOTO / BOKO HARAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nigerianske hæren greide å slå tilbake en Boko Haram-offensiv mot millionbyen Maiduguri søndag. Men opprørerne inntok en annen strategisk by.

Islamistene tok byen Monguno, der det er en viktig militærbase, etter harde kamper gjennom hele natt til søndag.

- Monguno har falt, Monguno har falt. Vi sloss hele natten, men de tok over byen, inkludert militærleiren der, sa en offiser som ba om ikke å bli navngitt.

Maiduguri, derimot, hovedstaden i delstaten Borno med 2 millioner innbyggere, greide hæren å holde, selv etter det ene angrepet etter det andre natten igjennom.

Offensiven mot byen startet rundt midnatt, og et angrep på byens flyplass søndag ettermiddag ble også slått tilbake. Også et angrep på en annen by, Konduga, ble slått tilbake.

Kilder ved to sykehus i Maiduguri sier at minst åtte mennesker er drept og at 27, de fleste sivile, er såret. Det militære sier at mange flere Boko Haram-krigere ble drept.

Hærens manglende evne til å knuse den brutale islamistiske opprørsgruppen er en stor hodepine for president Goodluck Jonathan, som søker gjenvalg i presidentvalget i februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.