SLÅTT TILBAKE: Den nigerianske hæren greide å slå tilbake en Boko Haram-offensiv mot millionbyen Maiduguri søndag. Men opprørerne inntok en annen strategisk by. AFP PHOTO / BOKO HARAM
SLÅTT TILBAKE: Den nigerianske hæren greide å slå tilbake en Boko Haram-offensiv mot millionbyen Maiduguri søndag. Men opprørerne inntok en annen strategisk by. AFP PHOTO / BOKO HARAM Vis mer

Boko Haram-angrep på Maiduguri slått tilbake

Opprørerne inntok strategisk by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nigerianske hæren greide å slå tilbake en Boko Haram-offensiv mot millionbyen Maiduguri søndag. Men opprørerne inntok en annen strategisk by.

Islamistene tok byen Monguno, der det er en viktig militærbase, etter harde kamper gjennom hele natt til søndag.

- Monguno har falt, Monguno har falt. Vi sloss hele natten, men de tok over byen, inkludert militærleiren der, sa en offiser som ba om ikke å bli navngitt.

Maiduguri, derimot, hovedstaden i delstaten Borno med 2 millioner innbyggere, greide hæren å holde, selv etter det ene angrepet etter det andre natten igjennom.

Offensiven mot byen startet rundt midnatt, og et angrep på byens flyplass søndag ettermiddag ble også slått tilbake. Også et angrep på en annen by, Konduga, ble slått tilbake.

Kilder ved to sykehus i Maiduguri sier at minst åtte mennesker er drept og at 27, de fleste sivile, er såret. Det militære sier at mange flere Boko Haram-krigere ble drept.

Hærens manglende evne til å knuse den brutale islamistiske opprørsgruppen er en stor hodepine for president Goodluck Jonathan, som søker gjenvalg i presidentvalget i februar.

USAs utenriksminister John Kerry kom søndag til Lagos der han skal oppfordre Jonathan og motkandidaten Muhammadu Buhari og deres tilhengere til å respektere utfallet av valget.

USAs bekymring er at politisk uro etter valget kan destabilisere Nigeria ytterligere og hemme kampen mot Boko Haram. Minst 1.000 mennesker ble drept i vold etter det forrige valget i 2011.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer