- Boko Haram er klare til å løslate kidnappede jenter

- Villig til å løslate halvparten av jentene, skriver britiske The Telegraph.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Telegraph skriver i dag i en artikkel merket «eksklusiv» at islamistgruppa Boko Haram under forhandlinger med Nigerias regjering har gått bort fra sitt krav om løslatelse av toppledere i organisasjonen.

Samtidig skriver avisa at det ifølge en kilde forhandles om å løslate andre fengslede medlemmer av islamistgruppa.

Til gjengjeld for dette skal Boko Haram være innstilt på å begynne løslaten av opptil halvparten av de over 200 kidnappede skolejentene de kommende dagene.

- Utvekslingssamtaler Kildene som forteller dette, skal stå Boko Haram nær.

Det er nå omtrent en måned siden jentene ble kidnappet. Den siste uka skal en ikke navngitt muslimsk prest ifølge Telegraph ha forhandlet med regjeringens representanter, og fått assistanse av en medhjelper til en av Boko Harams grunnleggere.

Den nigerianske regjeringen har signalisert sterk uvilje til å forhandle om utveksling av skolejentene mot fengslede medlemmer av gruppen.

Ifølge Telegraph sier en av avisas kilder at det likevel forhandles om  nettopp dette.

- Prinsippavtale - I motsetning til den nigerianske regjeringens offentlige avvisning av en utvekslingsavtale, finner det sted noen samtaler «på bakken», siteres kilden i artikkelen.

- En prinsipp-avtale ble nådd for to eller tre dager siden om å begynne en løslatelse av noen fanger, sier kilden også til The Telegraph.