Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Boko Haram erobret militærbase i Nigeria

Islamistgruppa Boko Haram har beleiret en by og erobret en militærbase nordøst i landet.

OVERTATT BY:  Ekstremistene i Boko Haram skal nå ha tatt over byen Baga, i tillegg til å ha tatt kontroll over en militærbase i byen. Arkivbildet viser nigerianske tropper ute på patrulje i mars i fjor. Foto: Pius Utomi Ekpei/Afp/Scanpix
OVERTATT BY: Ekstremistene i Boko Haram skal nå ha tatt over byen Baga, i tillegg til å ha tatt kontroll over en militærbase i byen. Arkivbildet viser nigerianske tropper ute på patrulje i mars i fjor. Foto: Pius Utomi Ekpei/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militærbasen er blitt brukt av den flernasjonale styrken MNJTF, som bistår Nigeria i kampen mot ekstremistgruppa, melder BBC.

Øyevitner sier til nyhetsbyrået AFP at opprørerne har erobret basen utenfor byen Baga nordøst i landet, like ved grensen mot Tsjad.

- De overmannet soldatene og tvang dem til å forlate basen, som de væpnede mennene deretter tok over, sier innbyggeren Usman Danssubdu til AFP etter at han flyktet inn i nabolandet Tsjad.

Ifølge delstatsmyndighetene rømte soldatene militærbasen etter at den ble angrepet i går. Soldater fra Nigeria, Niger og Tsjad deltar i styrken som holdt hus på basen.

De fleste av innbyggerne i Baga flyktet i likhet med Danssubdu over grensen til Tsjad. De forteller at flere mennesker ble drept i angrepet.

Baga har vært en av de siste byene under myndighetenes kontroll i det urolige nordøstlige Nigeria. Ekstremistene i Boko Haram satte også fyr på mange av husene i byen, og flere hundre mennesker flyktet også til Tsjad fra fem andre byer i området, ifølge øyevitner.
(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook