Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boko Haram har drept 32 i Nigeria

Over 100 kan være kidnappet i raid mot Nigeriansk landsby.

DREPER OG KIDNAPPER: Denne skjesmdumpen fra en video distribuert av Boko Haram i november, viser Boko Haram-krigere nordøst i landet, der den militante islamistgruppen søndag inntok en ny landsby. 32 ble drept og mange kidnappet. Foto: AFP PHOTO / HO / BOKO HARAM
DREPER OG KIDNAPPER: Denne skjesmdumpen fra en video distribuert av Boko Haram i november, viser Boko Haram-krigere nordøst i landet, der den militante islamistgruppen søndag inntok en ny landsby. 32 ble drept og mange kidnappet. Foto: AFP PHOTO / HO / BOKO HARAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boko Haram har gått til angrep på landsbyen Gumsuri i Nigerias urolige nordøstlige region, melder AFP.

De militante islamistene har drept 32 mennesker. Tellingen av hvor mange som er forsvunnet pågår fortsatt, og tallet kan passere 100, blant dem mange kvinner og barn.

- Etter å ha drept våre unge, tok de våre koner og døtre, sier Mukhtar Buba til AFP. Han flyktet fra Gumsuri til provinshovedstaden Maiduguri under angrepet.

Angrepet og kidnappingene skjedde søndag, men fordi mobildekningen er nede i store deler av regionen har ikke nyheten nådd omverdenen før nå.

Gamsuri ligger langs den samme veien som landsbyen Chibok, der 200 jenter ble kidnappet fra en skole i april.

Landsbyen har fram til nå klart å holde Boko Haram unna, fordi landsbyboerne selv har bevæpnet seg og beskyttet landsbyen. Søndag måtte de gi tapt.

- De angrep oss, og drepte uten nåde, sier Buba.