Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Boko Haram har frigitt nesten 200 gisler

De fleste er kvinner.

SLAPP LØS GISLER: Ekstremistgruppa Boko Haram har løslatt 192 gisler nordøst i Nigeria, ifølge lokale kilder. De aller fleste av de løslatte fangene er kvinner.. Foto:  AFP PHOTO / ALI KAYA
SLAPP LØS GISLER: Ekstremistgruppa Boko Haram har løslatt 192 gisler nordøst i Nigeria, ifølge lokale kilder. De aller fleste av de løslatte fangene er kvinner.. Foto: AFP PHOTO / ALI KAYA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppa Boko Haram har løslatt 192 gisler nordøst i Nigeria, ifølge lokale kilder. De aller fleste av de løslatte fangene er kvinner.

- De fraktet dem i to grupper i fire lastebiler og slapp dem av ved landsbyen Girbuwa, forteller den lokale lederen Goni Mari i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

Gislene er blitt holdt fanget siden 6. januar, da over 200 kvinner og barn ble bortført fra landsbyen Katarko i delstaten Yobe. 25 menn ble drept og en rekke hus brent i det som skal ha vært et hevnangrep etter at lokale selvforsvarsgrupper angrep medlemmer av Boko Haram.

En kilde i det nigerianske militæret bekrefter at de fleste gislene fra Katarko nå er blitt løslatt.

(NTB)